Mergi la conţinutul principal

Exercițiu militar multinațional, cu trupe și tehnică NATO, la Brăila

• exercițiul „Danubius 23”, la care vor participa structurile subordonate Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, precum și parteneri NATO, se va desfășura în perioada mai-iunie • Brăila va fi tranzitată de personal și tehnică de luptă aparținând Forțelor Terestre Române și Alianței, astfel că traficul pe anumite artere ale județului ar putea fi îngreunat

 

Exercițiu multinațional la Brăila, cu participarea mai multor structuri MApN și ale partenerilor NATO.

Astfel, potrivit plt. mj. Mircea Mușat, din cadrul Garnizoanei Brăila, în perioada mai-iunie 2023, comandamentul Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”, sprijinit cu personal și tehnică din cadrul structurilor de geniu subordonate, participă la Exercițiul multinațional “Danubius 23”, „după un scenariu unic în contextul amenințărilor hibride la adresa siguranței naționale și necesitatea creșterii nivelului de instruire și integrare națională și internațională.

În acest context, în perioada următoare, Garnizoana Brăila va fi tranzitată de personal și tehnică militară aparținând Forțelor Terestre Române, cât și ale partenerilor NATO, astfel încât „traficul pe diferite artere ale județului poate fi îngreunat de prezența echipamentelor militare participante la exercițiu”.

În cadrul Exercițiului multinațional “Danubius 23”, Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos” va asigura sprijinul de geniu în zonele de desfășurare a exercițiului: municipiul Brăila, localitățile Vărsătura/jud. Brăila, Ostrov/jud. Tulcea, Frecăței/jud. Brăila și Bordușani/jud. Ialomița.

Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos”, a fost înființată la data de 1 iunie 2002, în cadrul Garnizoanei Brăila și este singura mare unitate de geniu din Armata României, cu misiunea de a planifica, coordona și integra funcțiile genistice ale câmpului de luptă, în vederea asigurării mobilității, contramobilității și protecției trupelor la nivel tactic.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro