Mergi la conţinutul principal

Exerciţiu militar spectaculos în poligonul Vărsătura

În poligonul militar de la Vărsătura s-a derulat, joi, între orele 15.00 şi 16.00, unul dintre cele mai complexe exerciţii de luptă organizate în ultimii 10 ani de Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos" Brăila. Manevrele au făcut parte din „Histria 15", o aplicaţie de mare amploare derulată concomitent în mai multe poligoane şi garnizoane din ţară.
În cadrul exerciţiului, militarii Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos" şi-au demonstrat capacitatea de a asigura trecerea peste fluviu a trupelor şi tehnicii grele de luptă, prin mijloacele tehnice pe care le are la dispoziţie: pod de pontoane, portiţe mobile, bacuri şi ceamuri de mare capacitate. Au fost simulate atacuri din partea unor forţe inamice, pe apă, pe mal dar şi din aer. S-a folosit muniţie de manevră care a reprodus cât mai fidel atmosfera terifiantă a unor lupte reale. Aplicaţia a fost urmărită îndeaproape de mai mulţi oficiali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, în frunte cu ministrul Mircea Duşa, care a sosit în poligon în jurul orei 15.00, la bordul unui elicopter. Mai multe detalii în ediţia de mâine a cotidianului nostru.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro