Mergi la conţinutul principal

Exerciţiu de alarmare în judeţul Brăila, pe scenariul catastrofal al ruperii barajului de la Bicaz

• sirenele de alarmă vor suna astăzi, între orele 8.00 - 17.00, pe rând, în municipiul Brăila şi în alte câteva localităţi din judeţ

 

Pe parcursul zilei de astăzi, miercuri, 18 octombrie, între orele 8.00 şi 17.00 sirenele de alarmă vor suna, pe rând, în localităţi riverane fluviului Dunărea, dar şi râurilor Siret şi Buzău. Asta deoarece o comisie formată din reprezentanţi ai SC Hidroelectrica - Sucursala Hidrocentrale “Bistriţa” Piatra Neamţ şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila va efectua un exerciţiu de verificare a audibilităţii sirenelor din cadrul Sistemului de avertizare-alarmare a populaţiei în caz de accidente la construcţii hidrotehnice situate în aval de barajul Izvorul Muntelui, Bicaz. Sirenele verificate în cadrul acţiunii programate miercuri sunt amplasate în localităţile Brăila (şcoala gimnazială „Puşkin”, şcoala gimnazială „Anton Pann” şi Zona Liberă Brăila - Perimetrul 2), Vărsătura, Vădeni, Baldovineşti, Măxineni, Latinu şi Cotu Lung.

Pentru a evita efectul de „panică”, activitatea a fost comunicată Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât, populaţia din zonele de audibilitate ale sistemului de avertizare-alarmare să fie informată despre desfăşurarea exerciţiului.

În cazul unui accident la construcţiile hidrotehnice din aval de barajul amintit, autorităţile locale şi populaţia din judeţele Brăila, Galaţi şi Vrancea vor fi avertizate în timp operativ prin sistemul respectiv, acesta fiind acţionat din punctul de comandă amplasat la Centrala hidroelectrică Movileni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” Brăila precizează că pe teritoriul judeţului nostru sunt amplasate 36 de sirene, în municipiul Brăila şi comunele Chiscani, Măxineni, Movila Miresii, Romanu, Salcia Tudor, Scorţaru Nou, Siliştea, Traian, Tudor Vladimirescu şi Vădeni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro