Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Executorul judecatoresc Lucian Pintilie se intoarce

Prin ordin al ministrului Justitiei, incepind din aceasta saptamina, executorul judecatoresc Lucian Pintilie si-a inceput din nou activitatea. Acesta s-a intors in Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti, dupa o suspendare de doi ani si o luna. In cazul acestuia a incetat interdictia de a profesa in activitatea de executare silita, desi motivul suspendarii, un dosar penal, nu a fost, inca, solutionat definitiv si irevocabil. Interdictia fusese emisa odata cu deschiderea unui dosar penal pe numele lui Lucian Pintilie, dosar in care acesta era acuzat de instigare la marturie mincinoasa si la rapire. Lui Pintilie acuzatiile respective i s-au tras de la relatia pe care o are cu fosta sotie a lui Dumitru Dutu, patronul SC Telbra SRL. Acum, desi dosarul penal nu s-a incheiat, fiind in faza de recurs - ultima instanta dindu-i cistig de cauza executorului - Lucian Pintilie anunta ca se intoarce, asa cum a dispus ministrul Justitiei, Monica Macovei.
"Avind in vedere prevederile Ordinului Ministrului Justitiei, Monica Macovei, nr. 320/C/2006, executorului judecatoresc Lucian Pintilie ii inceteaza interdictia de a profesa activitatea autorizata de executare silita. Informam opinia publica asupra faptului ca Biroul nostru si-a reluat de indata activitatea in slujba justitiabilului roman, in acelasi sediu de pe Bd. Al. I. Cuza, nr. 18, cu programul de lucru intre orele 8.00 si 16.00. Telefon/fax Birou: 0239/625710, mobil 0744.781874. La aceasta adresa si in acest program, executorul judecatoresc Lucian Pintilie va efectua toate activitatile de executare silita pe care va fi investit sa le efectueze si pe care legea le da in competenta executorului judecatoresc. Multumim celor care au inteles aceasta situatie si consideram ca aceasta sincopa in activitate, de doi ani si o luna, va fi anulata prin colaborarea noastra viitoare", se arata intr-un comunicat remis de Lucian Pintilie, prin Biroul sau.
Contactat, ieri, de reporterii nostri, Lucian Pintilie a adaugat: "Da, ne-am apucat de lucru. Ministrul Justitiei a revenit asupra deciziei. Interdictia de a mai profesa s-a dispus, din punctul meu de vedere, odata cu deschiderea unui dosar "fabricat", dosar in care eu sint acuzat de instigare la marturie mincinoasa si la rapire. Dosarul nu s-a solutionat. Este in faza de recurs, la Curtea de Apel Bucuresti, iar instanta de fond mi-a dat cistig de cauza, achitindu-ma si respingind apelul inaintat de Dumitru Dutu". Reamintim ca acest dosar s-a deschis la plingerea prealabila formulata de Dumitru Dutu, patronul SC Telbra SRL, cu sotia caruia Lucian Pintilie a avut si are o relatie, chiar si un copil, dupa ce Mihaela a divortat. Atunci, in acceptiunea lui Dutu, Pintilie ar fi incercat sa instige o persoana sa-l rapeasca pe baietelul Mihaelei si al lui Dumitru Dutu, copilul fiind si acum incredintat tatalui. In ultimii doi ani, intre cei trei s-au derulat mai multe procese, intre care si unul prin care septuagenarul Dumitru Dutu cerea instantei sa i se recunoasca paternitatea asupra copilului Mihaelei cu Lucian Pintilie, in virsta de numai doi ani, fapt respins de judecatori. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii