Mergi la conţinutul principal

Executivul a simplificat procedura de efectuare a stagiului pentru absolvenții de învățământ superior

• potrivit Codului Muncii, pentru absolvenții instituțiilor de învățământ superior, primele 6 luni după debutul în profesie se consideră perioadă de stagiu • ANOFM asigură un stimulent lunar de 2.250 de lei pentru angajatorii care încadrează absolvenți fără experiență în perioada în care este efectuat acest stagiu

 

Guvernul României a aprobat, săptămâna trecută, modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior, în sensul simplificării procedurii. Potrivit Serviciului Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul din cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), noua reglementare nu mai presupune trecerea stagiarului printr-o comisie de evaluare și nici un raport de stagiu întocmit de stagiar, așa cum fusese până în prezent.

Astfel, atribuțiile comisiei de evaluare sunt preluate de către mentor, care va întocmi referatul de evaluare, și de șeful de compartiment, care are rolul final de decizie în procesul de evaluare.

„Interesul nostru este să venim în întâmpinarea nevoilor pe care tinerii le au după absolvire, astfel încât ei să poată începe cât mai curând o activitate profesională, iar angajatorii să beneficieze de cei 2.250 de lei lunar pentru angajarea tinerilor absolvenți fără experiență”, a declarat, pentru mass-media națională, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

În Codul Muncii este prevăzut că, pentru absolvenții instituțiilor de învățământ superior, primele 6 luni după debutul în profesie se consideră perioadă de stagiu, cu excepția acelor profesii în care stagiatura este reglementată prin legi speciale (Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, art. 31, alin.5).

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), asigură un stimulent lunar de 2.250 de lei pentru angajatorii care încadrează absolvenți fără experiență în perioada în care este efectuat acest stagiu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro