Mergi la conţinutul principal

Executant al gruparii interlope din Radu Negru, judecat pentru tilharie

Posesor al unui maldar de dosare penale, pentru diverse infractiuni - incepind cu furtisaguri, pina la atacuri mafiote cu baionete si sabii - Tiberius Parpalac, unul dintre executantii de incredere ai gruparii interlope din Radu Negru, a fost trimis in judecata pentru tilharie.
Dupa ce, in urma cu o luna, a ajuns in fata instantei, fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, zilele trecute, Parpalac a fost trimis in judecata, pentru tilharie. Potrivit Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, Parpalac a comis infractiunea pe 2 septembrie 2005, in jurul orei 22.00. La acea data, Cristian C., 17 ani, a fost sunat de catre Parpalac, de aceeasi virsta, care i-a propus sa se intilneasca la scara blocului F1. Victima s-a conformat, iar in scara blocului s-a intilnit cu Parpalac si un prieten al acestuia, Adrian Rosu, zis "Oblet", un alt "baiat bun" din aceeasi grupare. Parpalac i-a cerut victimei celularul, pretextind ca doreste sa trimita un SMS si, intrucit Cristian C. a refuzat, Parpalac a decis sa se serveasca singur. I-a bagat mina in buzunar si i-a saltat telefonul, trimitindu-l, apoi, pe proprietar, la plimbare. Pustanul a cerut inapoi mobilul, insa Parpalac, iritat de "tupeul" victimei, i-a insfacat lantisorul de aur, incercind sa i-l smulga si sa-l pocneasca cu pumnul in figura pe adolescent, pentru a-l invata minte sa nu mai riposteze.
"Partea vatamata s-a prezentat la Politie si, ca urmare a sesizarii, o patrula s-a deplasat pe Aleea Cocorilor, unde l-a depistat pe invinuit si prietenul acestuia, care fusese martor la tilharie. Asupra invinuitului s-a gasit un telefon mobil marca "Nokia 6610", despre care cel in cauza a declarat initial ca ii apartine. Politistii au solicitat victimei sa faca precizari legate de elemente specifice telefonului, ocazie cu care aceasta a declarat ca sub butonul pornire/oprire se afla o bucata de hirtie, pentru un contact slab, aspect ce s-a confirmat la deschiderea capacului", ne-au relatat surse din cadrul Parchetului.

Vechime in "munca"

Incercind sa-l scape de acuzatiile de tilharie pe Parpalac, "Oblet" a declarat anchetatorilor ca, din cite intelesese el, Cristian C. ar fi avut o datorie la tilhar si ca acesta i-ar fi luat telefonul pentru ca victima nu o achitase. Dupa o ancheta ce a durat aproape un an, zilele trecute, Parpalac a fost trimis in judecata, in proces fiind numiti ca martori mai multi membri ai gruparii din Radu Negru, printre care "Oblet" si Laurentiu Pascu.
Demn de precizat este faptul ca Parpalac, "Oblet" si Pascu sint judecati pentru ca s-au luat la harta cu alti trei insi si s-au taiat cu sabiile, in Statiunea Lacu Sarat, in iulie, anul trecut. "Oblet" s-a sustras cercetarii penale, motiv pentru care a fost dat in urmarire locala. Interesant este faptul ca acelasi "Oblet" este unicul martor in cazul asasinatului mafiot din Radu Negru asupra lui Marius Ilie, zis "Canaru'", deoarece, "intimplator", se afla in compania criminalului. In prima faza, "Oblet" a fost suspectat ca ar fi participat la atac si a disparut citeva zile, insa ulterior Parchetul a stabilit ca Razvan Contu, zis "Folea", a actionat de unul singur cind l-a injunghiat de mai multe ori pe finul liderului gruparii "Catali", omorindu-l in plina strada.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro