Mergi la conţinutul principal

Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Dunării de Jos

* trei din cei opt candidați au fost brăileni * potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur, în urma rezultatului obținut, candidații vor fi repartizați la parohii

 

Săptămâna trecută, timp de două zile, a fost organizată sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Dunării de Jos. 

"În prima zi, cei opt candidați înscriși au susținut proba psihologică, iar în cea de a doua zi de examen au participat activ la slujba Sfintei Liturghii de la Catedrala Arhiepiscopală. Programul examenului a continuat sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Sala "Episcop Chesarie Păunescu" a Centrului Eparhial, prin susținerea probelor scrisă și orală, în cadrul cărora au fost evaluate cunoștințele candidaților la dogmatică, liturgică, misiologie, studii biblice și morală creștină", a precizat, în cadrul unui comunicat, părintele consilier Rareș Bucur, de la Centrul Eparhial.

Comisia de examinare a candidaților a fost alcătuită din preoți profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie - Universitatea "Dunărea de Jos" Galați - inclusiv pr. lector dr. Sorin Marinescu - și slujitori din administrația eparhială.

Potrivit sursei citate, examenul de capacitate preoțească are ca scop verificarea cunoștințelor teoretice și practice în domeniul teologic acumulate de absolvenții facultăților de teologie. În urma rezultatului obținut, candidații vor fi repartizați, ulterior, la parohii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro