Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Dunării de Jos

* trei din cei opt candidați au fost brăileni * potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur, în urma rezultatului obținut, candidații vor fi repartizați la parohii

 

Săptămâna trecută, timp de două zile, a fost organizată sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Dunării de Jos. 

"În prima zi, cei opt candidați înscriși au susținut proba psihologică, iar în cea de a doua zi de examen au participat activ la slujba Sfintei Liturghii de la Catedrala Arhiepiscopală. Programul examenului a continuat sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Sala "Episcop Chesarie Păunescu" a Centrului Eparhial, prin susținerea probelor scrisă și orală, în cadrul cărora au fost evaluate cunoștințele candidaților la dogmatică, liturgică, misiologie, studii biblice și morală creștină", a precizat, în cadrul unui comunicat, părintele consilier Rareș Bucur, de la Centrul Eparhial.

Comisia de examinare a candidaților a fost alcătuită din preoți profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie - Universitatea "Dunărea de Jos" Galați - inclusiv pr. lector dr. Sorin Marinescu - și slujitori din administrația eparhială.

Potrivit sursei citate, examenul de capacitate preoțească are ca scop verificarea cunoștințelor teoretice și practice în domeniul teologic acumulate de absolvenții facultăților de teologie. În urma rezultatului obținut, candidații vor fi repartizați, ulterior, la parohii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii