Mergi la conţinutul principal

Examen de capacitate preoţească în Arhiepiscopia Dunării de Jos

• șapte absolvenți de Teologie au susținut examen pentru ocuparea unui post clerical în Eparhia Dunării de Jos • comisia de examen, formată din preoți profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie - Universitatea „Dunărea de Jos”, a fost condusă de ÎPS Arhiepiscop Casian

 

Sesiune a examenului de capacitate preoțească pentru absolvenții de Teologie care vor să ocupe un post vacant de cleric în Brăila și Galați.

„Şapte candidați, fii duhovnicești ai eparhiei, care îndeplinesc condiţiile canonice, statutare şi regulamentare bisericeşti necesare, au participat la această evaluare care a debutat în ziua de 2 noiembrie, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu” a Centrului Eparhial, cu susţinerea probei psihologice. Programul de examinare a continuat pe 3 noiembrie, cu participarea la Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală şi susţinerea probelor scrisă şi orală, în cadrul cărora au fost evaluate cunoştinţele la dogmatică, liturgică, misiologie, studii biblice şi morală creştină”, a precizat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur.

Comisia de examen a fost formată din preoţi profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie - Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi slujitori din administraţia eparhială, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.

Potrivit sursei citate, examenul de capacitate preoţească are drept scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic. În urma rezultatului obţinut la acest examen, candidaţii vor putea fi hirotoniţi şi repartizaţi în parohiile din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos (județele Brăila și Galați). Rezultatul examenului de capacitate preoţească este valabil timp de un an, pentru candidaţii care obţin, la cele două probe, media între 7,00 şi 8,99, respectiv de doi ani pentru cei cu medii mai mari de nota 9,00.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro