Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Evreii braileni sarbatoresc "Purim"

Comunitatea Evreilor Braila ii invita pe membrii si simpatizantii cultului mozaic din orasul nostru la marea sarbatoare "Purim", ce se va desfasura duminica, 19 martie 2006, incepind cu ora 11.00, la Templul Coral de pe strada Petru Maior 14. La eveniment vor participa, de asemenea, reprezentanti ai oficialitatilor si institutiilor publice brailene, precum si corul "Macabi" al Comunitatii Evreilor, care va interpreta melodii culese din folclorul israelit, in limbile romana, ebraica si idis.
Sarbatoarea "Purim" (tinuta acum la anul 5766 dupa calendarul vechi evreiesc - 2006 dupa calendarul cunoscut) se celebreaza in amintirea miracolului salvarii evreilor din Persia antica, in ultimii ani de existenta ai marelui imperiu (sfirsitul secolului V - inceputul secolului IV i. H.). Ea a fost instituita pentru a consemna dejucarea planului de exterminare a evreilor din toate provinciile, pus la cale atunci de Haman, marele dregator, impotriva poporului Lui Dumnezeu. Evenimentul este relatat pe larg in Cartea Esterei ("Meghilat Ester"), din Cartea Cartilor. "Purim" este sarbatoarea miracolelor si a veseliei. De Purim, evreii poarta masti si costume de carnaval, maninca si bea pe saturate, folosind tot felul de instrumente zgomotoase specifice
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii