Mergi la conţinutul principal

EVALUAREA NAȚIONALĂ! Proba la matematică, proba de “foc” pentru elevi

* la Brăila, la proba de ieri au participat 1.980 elevi din cei 2.129 înscriși să susțină examenul * primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie

 

Evaluarea Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a a continuat, joi, cu proba la matematică, probă considerată de “foc” pentru mulți dintre elevi.

“Subiectele la matematică au fost concepute astfel încât se poată fi verificate șase competențe generale”. Asta a declarat ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate, ieri, după încheierea probei la matematică.

“Acestea sunt de la simplu la complex, nivel cognitiv din ce în ce mai ridicat. Prima a fost aceea de identificare a unor date și informații, cea de-a doua competență a fost aceea de utilizare, este vorba de reguli și algoritmi de calcul. A treia competență este competența de aplicare, mai exact aplicarea acelor reguli de calcul a fost verificată. A patra competentă este cea a exprimării în limbaj matematic. A cincea competență este la analize și interpretări, iar a șasea competență, cea mai complexă, este de modelare și transferare în alte situații. Altfel spus, este vorba de a ști, a utiliza, a acționa și în cele trei niveluri de competențe testate astăzi”, a afirmat ministrul Educației, potrivit edupedu.ro.

 

 

Sorin Cîmpeanu a mai spus că au fost atent formulate subiectele, astfel încât să fie clar delimitate pragurile estimate pentru obținerea notei 5, 7, 8.50, 9.50 și 10. “Pentru 10 au fost într-adevăr subiecte care, în opinia colegilor care au realizat aceste subiecte, vor fi făcute de acei elevi care într-adevăr sunt buni la matematică și trebuie să le fie recunoscut acel merit”, a mai spus Cîmpeanu.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila, la proba de ieri au participat 1.980 elevi din cei 2.129 înscriși să susțină examenul.

Doar candidații care susțin proba de limba maternă mai au astăzi o testare, urmând ca primele rezultate să se afișeze joi, 23 iunie. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro