Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Evadatii din Arestul IPJ au fost condamnati

Instanta Tribunalului Braila i-a condamnat, zilele acestea, pe fugarii din Arestul IPJ, care, in urma cu trei luni, i-a pus "pe jar" pe politistii si pe jandarmii braileni, la 3 ani si 8 luni (in cazul recidivistului Marius Iordanescu), respectiv 3 ani si 2 luni de inchisoare (in cazul lui Octavian Silviu Tataru), pentru savirsirea infractiunii de evadare (art. 269 Cod Penal). Din fericire, ceea ce parea un cosmar pentru oamenii legii braileni, s-a terminat dupa 24 de ore de cautari asidue, infractorii fiind capturati in timp record, la domiciliul unei rude apropiate. Inca de la trimiterea in judecata a dosarului "evadatii", politistii implicati - agentii Petrica Ion, Catalin Stroe si Marian Draghici - au scapat de acuzatii, Parchetul considerind ca nu si-au facut decit datoria. In consecinta, in cazul lor, s-a dispus "neinceperea urmaririi penale".
Octavian Silviu Tataru, 19 ani, unul dintre evadati, fusese adus la camera 20 a Arestului IPJ Braila pe 12 august 2005, el fiind cercetat pentru tilharie. In aceeasi camera, precizeaza procurorul Gheorghe Constantinoiu, magistratul care s-a ocupat de caz, se aflau si alti arestati, printre care recidivistul Marius Iordanescu, de 24 de ani. Pe 17 septembrie 2005, Tataru si Iordanescu au "studiat" cele doua ferestre ale celulei, mai precis modul de prindere a gratiilor, hotarindu-se sa evadeze a doua zi, inainte de deschiderea iluminatului stradal. Intr-adevar, in ziua de 18 septembrie, ora 19.30, profitind de faptul ca seful de camera plecase la toaleta (iar politistul de pe hol il insotea, potrivit regulamentului), Tataru a smuls doua gratii de la fereastra celulei, reusind sa iasa pe strada Ana Aslan. In acest timp, Iordanescu tinea "de sase" la vizeta usii, sa nu apara vreun politist. Anchetatorii spun ca, la ora 19.26 si 16 secunde, camera video amplasata in exteriorul cladirii Politiei, l-a surprins pe Octavian Tataru in timp ce evada, urmat, la doar opt secunde, de Marius Iordanescu. Exact atunci a intrat in celula agentul Marian Draghici, care n-a mai putut face altceva decit sa-l anunte pe seful de tura, agentul sef Petrica Ion. La acea ora, in subsol se aflau trei politisti care, insa, n-au putut pleca pe urmele evadatilor, pentru ca Arestul era inchis pe dinafara, iar cheia se afla la un ofiter. Imediat s-a dat alarma si au sosit echipele de interventie, dar evadatii reusisera sa se faca nevazuti.
Dupa ce a scapat din celula Arestului IPJ, Tataru a fugit spre intersectia Ana Aslan cu Campiniu, unde l-a asteptat pe recidivistul Iordanescu. De acolo, infractorii au luat-o spre B-dul Cuza, pe strada Scolilor, pina la intersectia B-dul Dorobanti cu Tineretului, luind tramvaiul pina in Bariera. Pina la Spitalul Judetean, fugarii au mers pe jos, iar de acolo au luat un taxi, care i-a dus pe strada Chisinau, la nr. 132, la fratele lui Marius Iordanescu. Acesta le-a dat infractorilor tigari, pulovere si o sticla de vin, lasindu-i sa plece "in puterea noptii". Cei doi au dormit in acea noapte exact in locul in care s-ar fi asteptat mai putin oamenii legii: intr-o ghereta darapanata din Cimitirul "Sf. Constantin".
A doua zi, dis-de-dimineata, Tataru si Iordanescu si-au continuat drumul, ajungind in cartierul Lacu Dulce, mai precis pe strada Stefan Secareanu, la niste matuse. Auzind sirenele Politiei, la ora 12.00, evadatii au urcat in podul casei, dar, 20 de minute mai tirziu, au fost capturati, fara a opune nici un fel de rezistenta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii