Mergi la conţinutul principal

Evacuare de urgenţă la Liceul Pedagogic

Câteva sute de elevi ai Liceului Pedagogic "D. P. Perpessicius" Brăila au fost evacuaţi, ieri după-amiază, din sălile de curs, după ce personalul unităţii de învăţământ a simţit un miros de gaze într-una dintre clase. Decizia evacuării a fost luată de conducerea liceului, iar totul a decurs în ordine, fără panică. În doar câteva minute, liceenii se aflau în stradă, unde au stat timp de aproape o oră, până când specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila au decis că nu există niciun pericol şi au aprobat revenirea în clase.
"Ne aflam la cursuri, când am auzit semnalul de alarmă. Imediat, am scos copiii din clasă şi i-am condus către ieşire. Totul a decurs în ordine. Elevii cunosc semnalul de alarmă şi ştiu cum trebuie să reacţioneze. În liceul nostru se fac frecvent exerciţii de alarmare, iar asta contează foarte mult în timpul unor eventuale situaţii de urgenţă", ne-a spus un cadru didactic. Acesta a recunoscut că i-a fost un pic teamă atunci când a realizat că alarma nu semnala un exerciţiu, ci era vorba despre o situaţie reală, cu un potenţial pericol. Din fericire, pericolul nu s-a confirmat. După cum ne-a explicat directorul Liceului Pedagogic, Constantin Gherghinoiu, incidentul a fost provocat de un ventil defect al sistemului de termoficare. La un moment dat, ventilul aflat la capătul unei ţevi ar fi cedat, iar aerul din sistem a răbufnit în incinta unei săli de clasă, răspândind un miros asemănător cu al gazelor naturale. Profesorul aflat la curs a anunţat imediat conducerea, luându-se de urgenţă decizia evacuării tuturor sălilor de curs. "Sunt 600 de elevi în liceu, nu putem risca nicio secundă să li se întâmple ceva", a declarat directorul Gherghinoiu.
La faţa locului, pe lângă o autospecială a ISU Brăila, a sosit şi un echipaj al Jandarmeriei, care a interzis accesul în curtea liceului până când specialiştii au identificat cauza problemei. Un echipaj al Poliţiei a fost, de asemenea, la faţa locului.
În ceea ce-i priveşte pe elevi, aceştia au luat în serios alarma, grăbindu-se să iasă cât mai repede din clădirea liceului. Asta cu atât mai mult cu cât emoţiile provocate de tragedia de zilele trecute din clubul Colectiv din capitală, unde au pierit zeci de tineri ca urmare a unui incendiu, sunt încă foarte puternice. Ulterior, după ce au realizat că e posibil să fie o alarmă falsă, adolescenţii s-au relaxat şi au făcut glume pe seama situaţiei, cu degajarea specifică vârstei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro