Mergi la conţinutul principal

Evacuări în vestul Marii Britanii din cauza inundaţiilor

Preşedintele Agenţiei pentru Mediu este aşteptat vineri în regiunea din Somerset Levels, unde au loc inundaţii de peste o lună, din cauza ploilor puternice, şi unde nemulţumirea este în creştere faţă de modul în care autorităţile au admnistrat criza apărută în urma intemperiilor.
În satele din Moorland, unde digurile ridicate pentru a opri apele nu mai fac faţă, aproape 140 de locuitori au fost evacuaţi cu ajutorul maşinilor armatei britanice.
De asemenea, militarii şi-au petrecut noaptea instalând saci de nisip în satul învecinat Athelney.
Locuitorii din Northmoor, Fordgate şi Saltmoor au primit, de asemenea, ordin de evacuare.
În perioada următoare nu este aşteptată o îmbuntăţire a condiţiilor meteorologice, în condiţiile în care agenţia meteorologică Met Office a emis alertă de ploi puternice şi vânturi violente până sâmbătă seara.
Modul în care autorităţile au gestionat criza a provocat nemulţumirea locuitorilor, care au criticat lipsa de coordonare între poliţie şi Agenţia pentru Mediu, dar şi faptul că nu au fost informaţi.
De asemenea, locuitorii consideră că amploarea inundaţiilor ar fi fost mai redusă dacă autorităţile ar fi dragat râurile din zonă.
Aproape 5.000 de locuinţe au fost în total afectate în urma inundaţiilor din sud-vestul ţării.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro