Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eugen Badalan lasat la vatra, ministrul Apararii suspendat

Presedintele a semnat ieri decretele de trecere in rezerva a generalului Eugen Badalan si de numire ca sef al SMG a viceamiralului Gheorghe Marin, ambele la propunerea ministrului Apararii, Teodor Atanasiu.
Reamintim ca Directia Nationala Anticoruptie a inceput, pe 8 septembrie, urmarirea penala impotriva generalului Eugen Badalan. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a declansat urmarirea penala in dosarul privind legalitatea contractului de schimb dintre Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT) si Tofan Grup, respectiv cel referitor la autovehicule uzate contra anvelope.
Biroul de presa al DNA a refuzat sa spuna pentru ce infractiuni s-a declansat urmarirea penala, precizind insa ca toate cele 13 persoane din dosar au fost citate pentru audieri. Potrivit reclamatiei Ministerului Apararii, procurorii anticoruptie care fac investigatii sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata au constatat nereguli in derularea contractului, in baza caruia a fost transmis dreptul de proprietate a tehnicii scoase din functiune de la Ministerul Apararii Nationale (MApN), o institutie publica, la un agent comercial (Tofan Group) si primirea, la schimb, a unor cantitati de anvelope de diferite tipuri si dimensiuni.
DNA mai face verificari intr-un alt dosar privindu-l pe generalul Eugen Badalan, seful Statului Major General, referitor la un contract de furnizare de echipament, respectiv de uniforme "Ripstop". In decembrie 2004, printr-un raport, printre ai carui semnatari se afla generalul Eugen Badalan si ministrul Apararii de atunci, Ioan Mircea Pascu, s-ar fi perfectat transformarea unui contract din anul 2004, de livrare de costume militare confectionate din tesatura "Ripstop" (incheiat cu firma Texplorer Gmbh), intr-un contract multianual pe perioada 2005-2007.

Nici Atanasiu nu a scapat

Conform atributiunilor constitutionale care ii revin, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat ieri si decretul de suspendare a domnului Teodor Atanasiu din functia de ministru al Apararii.
Conform unui comunicat de presa emis aseara de Cotroceni, presedintele considera necesara suspendarea lui Teodor Atanasiu din functia de ministru pentru a indeparta orice suspiciune de influentare a anchetei avind in vedere declansarea procedurii de urmarire penala impotriva domnului Atanasiu.
"Procedura de urmarire penala ar putea implica audierea unor persoane din cadrul Ministerului Apararii, aflate in subordinea ministrului, fapt ce ar putea conduce la o influentare a demersului procedural", se arata in comunicat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii