"Eu nu vreau sa aburesc alegatorii!" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Eu nu vreau sa aburesc alegatorii!"

- Ce v-a determinat sa intrati in competitia electorala?
- Am avut o tentativa sa intru in politica in 1990, imediat dupa Revolutie, odata cu infiintarea FSN-ului, dar m-am lamurit foarte repede ce insemna, la acea vreme, politica si m-am lasat pagubas. Am renuntat la serviciul pe care il aveam si mi-am luat viata pe cont propriu. Am reusit sa dezvolt o serie de activitati care acum functioneaza relativ bine, dar m-am lovit, la fiecare proiect, de legislatia greoaie si fara sens, de birocratia si functionarii publici plictisiti, de impozitele prea mari si prea multe si de oamenii politici dezinteresati de nevoile si problemele comunitatii. Am intrat in aceasta competitie electorala motivat fiind de introducerea votului uninominal, cel care ofera, in premiera pentru Romania, posibilitatea de a alege omul si nu partidul. Diferenta dintre mine si restul parlamentarilor de profesie este ca eu pornesc la acest drum invers decit au facut-o fostii parlamentari. Sint realizat ca om de afaceri si nu merg in Parlament pentru a primi un salariu bun sau pentru o pensie preferentiala si nici pentru a face afaceri cu bani publici. Cunosc greutatile pe care le intimpina firmele private precum si salariatii acestora si nu sint de acord ca salariul minim pe economie sa fie atit de apropiat ca valoare de ajutorul de somaj, deoarece aceasta practica incurajeaza nemunca. Salariul minim pe economie ar trebuie sa fie mai mare, sa fie pe masura activitatii prestate si sa respecte munca salariatilor.
- Care credeti ca sint calitatile prin care se poate cistiga increderea alegatorilor?
- In primul rind, sa te tii de cuvint si sa nu promiti mai mult decit poti face. Minciuna inseamna lipsa de respect fata de cel caruia i te adresezi. In al doilea rind, sa vii in fata oamenilor cu fapte concrete, care sa demonstreze ceea ce ai reusit sa faci pentru comunitatea din care provii si nu abureli de genul: "am intermediat", "am intervenit pe linga X si Y". Eu, decit sa mint, mai bine prefer sa nu fiu ales. Ati vazut clipul meu electoral: "Eu nu va aburesc!". E simplu si pe intelesul tuturor. Problemele pe care mi le-au ridicat alegatorii din colegiul in care candidez sint in proportie de 90% de natura administrativa. Oamenii reclama ciinii comunitari, gropile de pe strazi, lipsa canalizarilor, mizeria din jurul blocurilor, gunoaiele neridicate de ani de zile, ceea ce inseamna ca nici fosta administratie PNL si nici actuala administratie PSD nu si-au facut si nu isi fac datoria fata de cetateni. Braila este un oras sufocat de gunoaie. Oamenii mi s-au mai plins, de asemenea, de salariile prea mici, de lipsa locurilor de munca, pretul la utilitati care depaseste cu mult puterea de cumparare, costurile exagerate ale intretinerii pe timpul iernii si multe alte nevoi generate de lipsa banilor. Eu, unul, voi continua actiunea de curatenie, vreau sa scap Braila de gunoaie, la propriu si la figurat. Am facut curatenie in aproape toate punctele fierbinti din Colegiul nr 1, locuri in care nimeni nu a facut nimic de 15 ani. Am facut curatenie chiar si pe terenuri private, care au fost retrocedate, iar proprietarii lor aveau obligatia sa le imprejmuiasca si sa pastreze curatenia. In zonele unde dimineata am facut curatenie, seara am dat spectacol, pentru a sarbatori victoria impotriva gunoaielor. Am montat banci in fata blocurilor, am sadit pomi in parcuri si am completat, la solicitarea parintilor si bunicilor nemultumiti, locurile de joaca incepute de altii, care nu stiu sa faca o treaba ispravita. S-au demontat 60 locuri de joaca si s-au montat doar 20. Cind schimbi un lucru, este absolut obligatoriu sa-l faci cel putin la fel de bun ca si cel pe care l-ai schimbat, nu sa schimbi ceva, doar de dragul imaginii! Am mers cu trandafiri in cartierele de case si i-am plantat din curte in curte.
- Numiti trei proiecte din programul dumneavoastra, pe care doriti sa le sustineti in Parlament, in momentul in care veti ajunge deputat.
- 1. Revenirea la administratia publica locala a sumelor provenite din taxele percepute pe tranzactiile imobiliare, astfel incit bugetele locale sa creasca, iar sumele sa fie folosite pentru derularea de proiecte de infrastructura; 2. Promovarea unei legi clare, prin care energia electrica livrata populatiei sa aiba pretul de la Hidroelectrica si cheltuielile de transport, astfel incit consumatorul casnic sa plateasca 60% din costul actual, eliminindu-se astfel comisioanele "baietilor destepti"; 3.Asigurarea pazei in scoli de catre un serviciu specializat din cadrul Politiei Romane si nu de catre firme private, platite din banii parintilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro