Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Eu consider ca am facut tot ceea ce era posibil pentru a face fata unei adversare de asemenea calibru"

In penultima etapa a turului Ligii Nationale de handbal feminin, HC Dunarea primeste vizita uneia dintre cele mai valoroase echipe din handbalul feminin romanesc, Oltchim Rimnicu Vilcea. Formatia braileana vine dupa un succes foarte important, la Piatra Neamt, in urma caruia a reusit sa revina pe locul al 8-lea in clasament.
Care este atmosfera in lotul brailencelor si cum s-au pregatit pentru aceasta importanta confruntare, am aflat amanunte de la profesoara Alexandrina Soare.

- Cum a fost structurat programul din aceasta saptamina?
- In primul rind am facut o sedinta de analiza a jocului de la Piatra Neamt si m-au interesat mai mult punctele negative de la acel meci si am incercat luni si marti sa eliminam acele greseli. Bineinteles ca am programat o sedinta video in care am vizionat cinci meciuri ale Oltchimului, viitoarea noastra adversara de simbata, cu diferiti adversari, si cu unii cotati mai slab, dar si cu unii mai buni.
De marti dupa-amiaza am inceput sa pregatim meciul cu Oltchim. Pentru inceput am exersat doua sisteme de aparare, un 3-2-1 mai avansat si un 5-1, sa incercam zona si respectiv strins om la om, cu presing la una dintre jucatoarele lor, cea mai in forma la ora meciului. Joi si vineri vom lucra pentru partea de atac. Am observat ca ele aplica in aparare atit sistemul 5-1 cit si 6-0. Acum, fie ca vom pregati atacul cu doi pivoti, fie vom reusi aruncari de la 9 metri pentru a scoate pivotul de la semicerc.
- Ati avut si sansa de a urmari pe Oltchim in jocul de la Brasov. Cit de mult va conta acest lucru in strategia pe care o veti aplica?
- Conteaza foarte mult pentru ca si Rulmentul foloseste cam acelasi sistem de aparare avansat ca si noi. Probabil ca tactica pe care oltencele au folosit-o la Brasov o vor aplica si in partida cu noi.
- Dupa doua meciuri consecutive, jucatoarele vilcene vor mai putea da un randament maxim?
- Sigur ca vor fi mai obosite, dar replica Oltchimului la Braila va fi in concordanta cu rezultatul meciului de la Brasov. Asa cum le-am spus si fetelor, vilcencele se vor mobiliza foarte mult pentru partida cu Rulmentul pentru ca au nevoie de victorie. Acelasi obiectiv il vor avea si cu HC Dunarea, dar pe noi, sa speram ca ne vor considera un adversar usor de depasit, si nu se vor mobiliza ca pentru meciul de la Brasov. Sa speram ca acesta va fi atuul nostru.
- Va avantajeaza faptul ca a cistigat Rulmentul?
- Eu as prefera sa cistige Braila. Pe noi nu ne intereseaza cine cistiga campionatul, ne intereseaza sa ne realizam obiectivul, adica sa nu retrogradam. Pentru moralul nostru, ne convine victoria Rulmentului. Eu consider ca am facut tot ceea ce era posibil pentru a face fata unei adversare de asemenea calibru.
- In perspectiva partidei de simbata, aveti probleme de lot?
- Da, ca de obicei. Dar speram ca pina la ora meciului sa le depasim. Este vorba de Asandei care este o jucatoare de baza, cel putin pentru faza de aparare. Ea nu a putut face un efort sustinut in ultima vreme, ci doar la jumatate din potential si pe undeva am si menajat-o pentru ca la partida de simbata sa dea tot ce poate, iar Tomuleanu, dupa ce a avut probleme cu umarul a mai suferit si o entorsa la glezna. Vor juca, dar nu ca atunci cind esti in deplinatatea fortelor.
- Ce va doriti pentru partida de miine?
- Vreau in primul rind ca simbata sa avem la fel de multi spectatori ca de obicei. Pentru noi este un suport moral extraordinar. Ma bucura ca, desi am mai gresit si i-am mai suparat, iubitorii handbalului din Braila stiu sa creeze o atmosfera cum rar se intilneste la alte meciuri similare, iar acest lucru este pentru noi extrem de motivant. Desigur ca imi doresc o evolutie cit mai buna a echipei noastre pe intreaga durata a meciului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii