Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ETA renunta la actiunile violente

Gruparea separatista basca ETA a declarat un armistitiu permanent in lupta sa pentru obtinerea independentei fata de Spania, care va intra in vigoare vineri, a anuntat cotidianul basc Gara in pagina sa electronica, transmite Reuters.
Gara este folosit in mod obisnuit de ETA ca mijloc de comunicare.
"ETA a decis sa declare un armistitiu care va intra in vigoare vineri si va fi permanent", a anuntat Gara, intr-un anunt special difuzat pe Internet.
Armistitiul va fi primul pas spre un mult anticipat proces de pace cu ETA, care a ucis 850 de persoane din 1968 pina in prezent, in lupta sa de a crea un stat independent care sa cuprinda regiuni din nordul Spaniei si sud-vestul Frantei.
ETA, care este considerata organizatie terorista de Statele Unite si Uniunea Europeana, a declarat un armistitiu complet in septembrie 1998, dar si-a reluat actiunile violente in decembrie 1999.
Potrivit Gara, obiectivul ETA este de a determina "progresul procesului democratic in Euskal Herria (Tara Bascilor)".
Organizatia a adaugat ca intentioneaza sa isi stabileasca o noua strategie, cu scopul de a obtine recunoasterea bascilor ca popor.
In ultimul timp, ETA a detonat doar bombe de mica putere care au provocat pierderi neinsemnate. Actiunile sale nu au mai provocat victime din 2003.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii