Mergi la conţinutul principal

Este oficial: Florin-Sergiu Dobrescu a fost învestit în funcția de prefect al Județului Brăila

* ceremonia de învestire a avut loc, astăzi (29 octombrie),  prin sistem videoconferință * hotărârea privind numirea lui Florin-Sergiu Dobrescu pe fotoliul de prefect al Județului Brăila a fost adoptată în ședința de Guvern de joi, 28 octombrie * președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a transmis un comunicat de presă pentru a sublinia că fostului adjunct al Poliției Municipiului vine din partea organizației pe care o conduce

 

 

Florin-Sergiu Dobrescu a fost învestit în funcţia de prefect al județului Brăila. Așa cum cotidianul ”Obiectiv – Vocea Brăilei” anunța încă de ieri, numirea fostului adjunct al Poliției Municipiului pe această funcție s-a făcut printr-o hotărâre de Guvern din ședința de joi, 28 octombrie. Ceremonia de învestire s-a realizat, astăzi (vineri), la Instituția Prefectului – Județul Brăila, în sistem videoconferință. Chiar și așa, au participat cei doi subprefecți Nicolae Nițescu și Adin Boboc, precum și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Valentin Condruz, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila, Cristian Ion și Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, Albăceanu Nicolae Iulian. Au fost prezenți și deputatul PNL Alexandru Popa, da și consilierul județean PNL Alexandru Bucălău, iar de la nivel central, secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Ciprian Florescu, după cum ne informează Prefectura Brăila, prin intermediul unui comunicat de presă.

”Eu, Dobrescu Florin-Sergiu numit în funcția de prefect al județului Brăila, prin Hotărârea Guvernului nr. 1165 din 2021, depun următorul jurământ în conformitate cu dispozițiile articolului nr. 251 alin. 3, din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57 din 2019 privind Codul Administrativ cu modificările și completările ulterioare, jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună-credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Brăila. Așa să-mi ajute Dumnezeu! ”, și-a depus jurământul Florin-Sergiu Dobrescu.

În cadrul acestei videoconferințe și-au mai depus jurământul și noul prefect al județului Bacău și noul subprefect al județului Argeș. În încheiere, noii reprezentanți ai celor trei prefecturi au fost felicitați de către secretarul de stat, care le-a urat succes și putere de muncă, după cum se mai precizează în comunicatul Prefecturii.

 

Alexandru Popa susține că propunerea vine din partea organizației PNL Brăila

 

Și președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a transmis un comunicat de presă la scurt timp după învestirea noului prefect al Județului Brăila. Acesta a dorit să sublinieze că propunerea în ceea ce îl privește pe Dobrescu vine din partea organizației PNL Brăila. Totodată, Popa a ținut să îl laude pe noul prefect, considerându-l un profesionist.

”Mă bucură numirea domnului Florin Sergiu Dobrescu în funcția de prefect al Brăilei, mai ales că suntem într-o perioadă dificilă, în care Instituția Prefectului coordonează activitățile ce țin de pandemia de COVID-19. Domnul Dobrescu este un om cu experiență, a condus Poliția orașului Făurei timp de 9 ani, este un om în care am încredere, care are o carieră impresionantă, care este cunoscut pentru profesionalismul său. Organizația PNL Brăila l-a propus pentru funcția de prefect pentru că în această etapă a crizei COVID-19 avem nevoie în fruntea Instituției Prefectului de un om cu capacități organizatorice deosebite, capabil să facă față în situații de criză, nu neapărat de un politician. PNL Brăila îl susține pe domnul Dobrescu și suntem convinși că își va desfășura activitatea într-un mod responsabil și profesionist în slujba comunității, împreună cu cei doi subprefecți ai Brăilei”, a declarat Popa.

Așa cum am anunțat încă de joi, Dobrescu are 50 de ani, în perioada noiembrie 2016 - mai 2017 a fost adjunct al șefului Poliției Municipiului Brăila. De asemenea, între 2007 și 2016 a fost șeful Poliției orașului Făurei. Din 1 mai 2021 acesta a notat în CV-ul său că ocupă funcția de director zonal al Tiger Security Services SA București.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro