• a fost nevoie de doi ani, de când s-au montat parapeţii de beton pe mijlocul drumului, pentru ca acest obiectiv să fie pus în funcţiune • din câte se pare, de vină pentru această întârziere ar fi Ministerul Transporturilor şi CNAIR, care au tot uitat prin sertare autorizaţiile necesare • investiţia s-a ridicat la 441.656 lei, fără TVA, iar constructor a fost firma gălăţeană “Tancrad”
La mai bine de doi ani de când au fost montate separatoarele de sens pe DN 2B, din satul Vărstura până aproape de satul Albina, a fost finalizat, în sfârşit, sensul giratoriu care permite intrarea şi ieşirea din Staţiunea Lacu Sărat. După cum se ştie, de doi ani, de când s-au pus acei parapeţi de beton pe mijlocul şoselei, şoferii care voiau să intre în staţiune, venind dinspre satul Albina, erau obligaţi să ocolească mai mult de un kilometru, până la giratoriul de la Promenada Mall, iar cei care ieşeau din staţiune şi voiau să meargă spre Brăila, nu aveau altă posibilitate decât să ocolească până la intersecţia DN 2B cu drumul comunal 8, cunoscută localnicilor cu denumirea “la Borcan”. Despre necesitatea unui giratoriu la intrarea în staţiune s-a vorbit imediat după montarea separatoarelor de sens, însă abia acum s-a reuşit realizarea acestui obiectiv. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reuşit să dea drumul proiectului abia la începutul lunii septembrie a.c. Primăria Chiscani nu are jurisdicţie pe acest drum naţional, însă primarul Costică Cojea a susţinut tot timpul că a făcut tot posibilul ca amenajarea sensului giratoriu să fie demarată. De altfel, primarul ne-a mărturisit, în luna august a acestui an, că, după ce a bătut de nenumărate ori drumul până la Bucureşti pentru a-i convinge pe guvernanţi despre necesitatea obiectivului, a avut surpriza să afle că autorizaţia de construcţie fusese emisă deja dar “zăcea” într-un sertar de la MInisterul Transporturilor, fiind uitată de funcţionarii acestui minister. Primarul spune că a reuşit, prin multe insistenţe, să pună lucrurile în mişcare, astfel că la începutul lunii septembrie a fost demarată amenajarea giratoriului.
De licitaţia pentru angajarea unui constructor s-a ocupat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa. Contractul a fost câştigat de firma “Tancrad” SRL Galaţi, pentru suma de 441.656 lei, fără TVA. Firma gălăţeană a lucrat după un proiect întocmit de CNAIR.
Giratoriul a fost pus, practic, în funcţiune încă de la începutul lunii octombrie, deşi încă nu era complet finalizat. Mulţi şoferi s-au plâns atunci că, din cauza felului în care a fost poziţionat, există riscul, în special noaptea, ca acesta să fie observat prea târziu de conducătorii auto aflaţi pe drumul naţional. Între timp, lucrurile se pare că s-au reglat, după ce au fost montate toate indicatoarele rutiere prevăzute în proiect, fiind pus în funcţiune şi un sistem de iluminat pe timp de noapte.