Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Erste Bank plateste 3,75 miliarde de euro pentru BCR

Erste Bank a oferit 3,75 miliarde de euro pentru 61,88% din actiunile (7,65 euro/actiune) Bancii Comerciale Romane (BCR), valoarea tranzactiei reprezentind cea mai mare suma angajata pentru o privatizare in Romania.
Pretul a reprezentat singurul criteriu de departajare in etapa finala, iar banii vor fi plasati intr-un cont escrow deschis la o banca din Londra selectata de statul roman.
Plata actiunilor se va realiza in termen de cel mult 90 de zile de la semnarea contractului, perioada in care partea romana trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte, printre care si aprobarea de catre Parlament a ordonantei de Guvern privind contractul de privatizare.
BCR este cea mai mare banca din Romania, cu active de aproximativ 9 miliarde de euro.
Millennium va prelua un pachet de 61,88% din actiuni, o participatie de 36,88% aflindu-se in proprietatea AVAS, iar restul de 25% plus doua actiuni fiind detinute de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si International Finance Corporation.
Selectia cistigatorului s-a realizat dupa o prima runda la care au participat alte sapte banci de reputatie internationala, printre care Deutsche Bank, BNP Paribas, Banca Intesa sau KBC.
Finalistii - Erste Bank si Millennium - au fost anuntati in data de 26 octombrie, iar dupa o saptamina au fost demarate negocierile pentru elaborarea contractului de privatizare. Documentul in forma finala a fost aprobat de Guvern in sedinta din 11 decembrie si trimis a doua zi celor doi participanti.
Contractul de privatizare va fi semnat, miercuri, 21 decembrie, in prezenta premierului Calin Popescu-Tariceanu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii