Mergi la conţinutul principal

Epigramistul Ion Diviza, din Moldova, a câștigat Marele Premiu „Ștefan Tropcea” al Festivalului „Întâlnirea epigramiștilor”

• Gala Laureaților a reunit câștigătorii concursului lansat încă din luna august a acestui an, provocare la care au răspuns 75 de concurenți din țară și din străinătate • evenimentul a inclus suite de epigramă și poezie umoristică, condimentate cu moment muzicale susținute de Trupa ANTIC

 

Sâmbătă, 30 septembrie, în cadrul Galei Laureaților celei de-a XXXVI-a ediții a Festivalului Concurs „Întâlnirea epigramiștilor” - manifestare organizată de Casa de Cultură a Municipiului Brăila și Cenaclul Umoriștilor Brăileni (CUB) „Ștefan Tropcea”, la Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă” - au fost premiați cei mai buni epigramiști participanți la manifestarea culturală

Astfel, potrivit managerului Casei de Cultură a Municipiului Brăila, Emanoil Ciucașu - gazda manifestării, epigramistul Ion Diviza, din Republica Moldova, a câștigat Marele Premiu „Ștefan Tropcea”. Totodată, Daniel Bratu (Iași) a ocupat locul I, George Eftimie (Buzău) locul II, Constantin Tudorache (Ploiești) locul III, iar Vasile Vajoga (Iași), Florina Dinescu (Ploiești), Petru Brumă (Constanța), Gheorghe Cireap (Cluj), Gheorghe Bâlici (Chișinău), Laurențiu Ghiță (București) și Ioan Toderașcu (Vaslui) au primit mențiuni. Premii Speciale au primit Elis Râpeanu (București), Constanța Apostol (Galați) și Elena Mândru (Iași). Ion Moraru (Buzău) a primit premiul Asociației Culturale „Ion Băieșu”, iar Ramona Ilade (Iași) a fost recompensată cu Premiul Asociației Culturale „Renașterea Buzoiană”. În cadrul galei, epigramiștilor Elis Râpeanu, Constanța Apostol și Gheorghe Constantinescu (Brașov) le-au fost înmânate diplomele de membri de onoare ai Cenaclului Umoriștilor Brăileni (CUB) „Ștefan Tropcea”.

Gala Laureaților a reunit câștigătorii concursului lansat încă din luna august a acestui an, provocare la care au răspuns nu mai puțin de 75 de concurenți din țară și din străinătate, aceștia trimițând câte două epigrame pentru fiecare dintre temele abordate la ediția 2023: „Oameni și animale” și „Animale printre oameni”.

Spectacolul a inclus suite de epigramă și poezie umoristică, condimentate cu moment muzicale susținute de Trupa ANTIC. Totodată, în preambulul Galei Laureaților, a avut loc vernisajul expoziției intituală „Oameni și animale” a artistului plastic Florin-Gabriel Călin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro