Mergi la conţinutul principal

Elevii implicati in proiectul "Cunoscindu-ma, decid!" merg la Sinaia

Ieri, un grup de 12 elevi de la Liceul de Arta "Hariclea Darclee", implicati in proiectul de prevenire a consumului de droguri "Cunoscindu-ma, decid!", au plecat la Sinaia, unde vor sta pina pe 10 iulie, pentru a se intilni cu colegii lor de la Cluj si Bucuresti. Proiectul, care a ajuns la final, a fost initiat de Agentia Nationala Antidrog, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii si Uniunea Crestina din Romania. Acesta s-a desfasurat in trei licee pilot - Colegiul National "Spiru Haret" din Bucuresti, Liceul de Arta "Hariclea Darclee" din Braila si Liceul Teoretic "Eugen Pora" din Cluj-Napoca. Coordonatorul Centrului Antidrog Braila, psiholog Elena Nechifor, a precizat ca in cadrul acestui proiect elevii braileni au participat la diverse actiuni care au avut ca scop constientizarea cu privire la riscurile consumului de droguri. "Pentru ca proiectul sa fie cit mai atractiv pentru elevi, initiatorii au prevazut si un obiectiv constind in organizarea de catre tineri a unor evenimente speciale. Indeplinirea acestuia s-a materializat in doua activitati cu caracter cultural: lansarea cartii "Lebada cu ochii verzi " (in cadrul intilnirii cu tema "Arta - modalitate de prevenire a consumului de droguri" la care a participat si presedintele Agentiei Nationale Antidrog, chestor sef, prof. univ. dr. Pavel Abraham), si punerea in scena a unei piese cu mesaj antidrog de catre trupa de teatru "Lettibaleti" a Liceului de Arta Braila" a precizat Elena Nechifor.
In perioda 6 -10 iulie grupurile de tineri de la cele trei licee care au fost incluse in proiect participa la etapa finala. Formatorii vor expune aspecte cu privire la pericolele consumului de droguri in general si in special ale drogurilor utilizate preponderent de tineri (cannabis si ecstacy). Grupul de lucru format din adolescenti va finaliza si sesiunea de autocunoastere care a fost initiata in cadrul proiectului folosind tehnica psihodramei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu