Mergi la conţinutul principal

Elevii din mediul rural, mai buni la ortografie

Concursul de ortografie pentru gimnaziu, "Stii sa scrii corect?", editia a VIII-a, desfasurat in urma cu o saptamina, si-a desemnat cistigatorii. Au participat 35 de elevi din clasele a VII-a, atit din municipiu, cit si din mediul rural. Comisia de evaluare a fost formata din membrii catedrei de limba romana de la Scoala "Mihai Eminescu": prof. Marioara Balan, Elvira Stanica, Valeria Balaban, Eni Iorga si coordonatorul activitatii, director adjunct Evelina Dumitrascu. S-au urmarit cunostintele de fonetica, vocabular, ortografie si punctuatie.
La acest concurs, Marele Premiu "Timotei Petride" a fost primit de eleva Patricia Gheorghe de la Liceul Teoretic "Angelescu" Ianca. Premiul I l-a obtinut Andra Lungu de la Grupul Scolar "Oncescu" Ianca, premiul II a revenit Ralucai Gaina de la Scoala "Mihai Eminescu", iar premiul III l-a primit Camelia Bogdan de la Scoala Chiscani. S-au mai oferit patru mentiuni elevilor: Alexandra Costea-Ifrim de la Scoala "Ion Creanga", Rodica Dutu de la Gropeni, Cristina Preda de la Insuratei si Mihaela Stoica de la Scoala "Mihu Dragomir".
Cu aceasta ocazie, a fost prezentat de catre elevii de clasa a VII-a, sub indrumarea profesoarei Marioara Balan, un film despre importanta scrierii corecte, "Eminescu despre limba romana".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu