Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii din Gemenele au vizitat Sibiul, capitala culturala europeana in 2007

Zeci de elevi de la o scoala din mediu rural, multi dintre ei cu posibilitati materiale reduse, au reusit sa viziteze citeva dintre marile orase ale tarii. In urma cu citeva luni, Scoala cu clasele I-VIII din comuna Gemenele, a demarat un subproiect finantat prin Programul de Granturi Scoala - Comunitate din cadrul Proiectului pentru Invatamintul Rural. Pe parcursul anului scolar 2006-2007, elevi, cadre didactice si un numar restrins din membri ai comunitatii s-au implicat in implementarea subproiectului intitulat "Scoala - centru de educatie pentru integrare europeana". Dupa cum a amintit coordonatoarea subproiectului, prof. Simona Nedelcu, activitatile derulate la nivelul scolii si al comunitatii au urmarit in principal punerea in valoare a eleviilor si a capacitatilor lor creative. S-au organizat, astfel, activitati de documentare in privinta Uniunii Europene si a statelor membre, sesiuni de comunicari ale elevilor pe teme europene, activitati practice desfasurate in cadrul centrului, concursuri sportive, dar si activitati cultural-artistice care au avut
drept scop revigorarea traditiilor locului si, in acelasi timp, afirmarea unitatii in diversitate.
Elevii care s-au afirmat in cadrul subproiectului si cei cu performante scolare au participat la sfirsitul saptaminii trecute la o excursie tematica la Paltinis, in judetul Sibiu intitulata "Cum arata tara mea - tara europeana din 2007?". Traseul parcurs a inclus importante puncte turistice din Tirgoviste, Curtea de Arges, Sibiu, Alba Iulia, Sighisoara si Brasov. Cheltuielile excursiei au fost suportate din finantarea proiectului, la care s-a mai adaugat o mica suma din partea parintilor. "Elevii au fost coplesiti de frumusetile naturii si ale peisajelor pe care le-au intilnit pe parcursul celor patru zile. Cu siguranta ca prin tot ce au reusit sa vada in aceasta excursie, vor avea multe de povestit de acum incolo. Acum au o imagine mult mai clara despre cum arata tara ai carei cetateni sint. Sint bucuros ca acesti copii au avut parte de asa o experienta frumoasa chiar in mijlocul capitalei culturale europene in 2007", a marturisit directorul scolii, prof. Stoica Gasca-Eremia.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii