Mergi la conţinutul principal

Elevii de la Chiscani au ecologizat Rezervatia Piatra Craiului

Clubul "Impreuna pentru natura" al elevilor din Chiscani a realizat in zilele de 6 si 7 octombrie o actiune de ecologizare in Parcul National Piatra Craiului, coordonata de invatatoarele Georgeta Neagu, Aurelia Urse si prof. Corina Toba. Au participat elevi din ciclul primar si gimnazial, profesori, parinti, si alti membri ai comunitatii locale. Toti copiii au purtat semnele distictive ale clubului: mascota, ecuson, iar actiunile s-au desfasurat sub deviza "Natura este totul", a spus invatatoarea Fanica Botareanu, responsabilul scolii cu programele si proiectele comunitare. Timp de doua zile elevii au batut cararile rezervatiei Parcului Natural Piatra Craiului si au adunat toate deseurile lasate in urma de turisti in saci de plastic. "Zona este foarte frumoasa si copiii s-au bucurat de aceasta excursie. Asa au vazut si ei cit este de urit sa arunce tot felul de deseuri aiurea, sa nu respecte natura. Mi se pare regretabil faptul ca unii turisti arunca pet-uri de plastic, cutii de conserve chiar linga panoul care mentioneaza ca se afla intr-o rezervatie naturala", a mai spus invatatoarea Fanica Botareanu. Aceasta este cea de-a doua actiune de ecologizare, prima desfasurindu-se in Balta Mica a Brailei.
Clubul "Impreuna pentru natura" a fost infiintat acum doi ani si functioneaza in Scoala Chiscani. Elevii si cadrele didactice desfasoara activitati de ecologizare in cadrul Programului de Granturi pentru dezvoltare scolara cistigat anul acesta de Scoala Chiscani. Valoarea acestuia este de 10.000 de euro fiind destinat activitatilor extracuriculare desfasurate cu elevii membri ai clubului si cu alti elevi din scoala. Proiectul este monitorizat si implementat de directorul scolii, Didina Tiganus si Primaria localitatii, prin primarul Ion Craciun.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu