Skip to main content

Elevii de clasa a VIII-a au terminat scoala, dar asteapta Testele Nationale

Aproximativ 3.645 de elevi care termina clasa a VIII-a au incheiat, ieri, cursurile. Sesiunea Testelor Nationale incepe in acest an pe 18 iunie cu testul scris la Limba si literatura romana, pe 20 iunie vor sustine testul scris la Matematica, iar pe 21 iunie vor da testul scris la Istoria romanilor sau la Geografia Romaniei. Afisarea rezultatelor preliminare se va face duminica, 24 iunie, pina la ora 16.00, intre orele 16.00 si 20.00 urmind ca cei nemultumiti de evaluare sa conteste nota obtinuta. Elevii au fost repartizati in 13 Centre de Testare in scolile: "Mihai Viteazul, "Ion Creanga", "Grupul Scolar "Valsan" Faurei, "Dimitrie Cantemir", "Mihai Eminescu", "Al. I. Cuza", "Sf. Andrei", Grupul Scolar Insuratei, Liceul "Angelescu" Ianca, "Mihu Dragomir", Movila Miresii, nr. 1 Tufesti si Marasu. Rezultatele finale se vor afisa pe 28 iunie, pina la ora 16.00. Evaluarea va fi realizata de patru centre de evaluare de pe raza municipiului Braila la scolile: "Fanus Neagu", "Ion Bancila", "Ecaterina Teodoroiu" si "Spiru Haret". Inspectorul responsabil cu imaginea Inspectoratului Scolar, prof. Maria Stefan, a precizat ca acest numar de candidati va mai suporta modificari pentru ca este posibil ca unii sa ramina corigenti. O cifra exacta urmind sa fie comunicata chiar inainte de Testele Nationale.
Notele obtinute de elevi la acest test vor reprezenta 50% din media de admitere in clasa a IX-a. Restul de 50% din media de admitere este reprezentat de media de absolvire a gimnaziului. Au dreptul sa se prezinte la testele nationale atit persoanele care au promovat clasa a VIII-a de gimnaziu din seria curenta, cit si cele din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de capacitate sau testele nationale, indiferent de virsta candidatului.
Atit candidatii proveniti din invatamintul de stat, cit si cei din invatamintul particular au dreptul sa sustina testele nationale, fara taxa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu