Mergi la conţinutul principal

Elevii de clasa I si a II-a nu mai au voie sa inceapa cursurile inainte de ora 8.00

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) a interzis inceperea cursurilor inainte de ora 08.00 pentru elevii din clasele I si a II-a, pentru a nu suprasolicita fizic si psihic scolarii mici.
"Ratiunea care sta la baza acestor decizii este aceea de a asigura un regim de viata sanatos, care sa influenteze pozitiv evolutia scolara a elevilor din invatamintul primar", se mai arata in comunicatul MECT.
"Din informatiile pe care le avem pina acum, nu exista situatii la invatamintul primar in care sa se inceapa programul inainte de ora 8.00. A fost o solicitare pentru ca orele sa inceapa de la 7.45 dar nu a fost aprobata in Consilul de Administratie al Inspectoratului Scolar", a precizat inspectorul scolar general, Iulian Danielescu.
In acelasi comunicat, MECT precizeaza si faptul ca nu a trimis inspectoratelor scolare nici o decizie privind eliminarea serviciului efectuat de elevi in scoli. Hotaririle de a avea sau de a nu avea elevi de serviciu pe clase sau scoala ramin strict la latitudinea conducerii institutiilor de invatamint preuniversitar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro