Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii de 10 ai Brăilei, premiați cu bani, de Ministerul Educației, pentru performanța lor

* Elena Gabriela Dragomir și Cristian Brian Beiliciu, cei doi absolvenți care au reușit să obțină anul acesta media 10 la Evaluare Națională, respectiv Bacalaureat, au fost premiați, ieri, de Ministerul Educației, în cadrul unei festivități ce a avut loc la Sala Rondă a Prefecturii

 

 

 

Cei doi absolvenți de gimnaziu și liceu care au obținut media 10 la examenele naționale din vară au fost premiați, ieri, de Ministerul Educației, în cadrul unei festivități organizate la Palatul Administrativ de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila. Alături de aceștia au fost premiați și profesorii care i-au coordonat. Astfel, Elena Gabriela Dragomir, absolventă a Colegiului Național ”Nicolae Bălcescu”, a fost premiată pentru performanța de la Evaluarea Națională, alături de profesorii Adriana Bogatu (limba română) și prof. Carmen Botea (matematică). Elena a ales să învețe în continuare tot la Colegiul ”Bălcescu”, iar vara aceasta a participat la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, unde a obținut premiul II la secțiunea juniori.

Campionul de la Bacalaureat este Cristian Brian Beiliciu, absolvent al Liceului de Arte ”Hariclea Darclee”, alături de profesorii care l-au îndrumat: prof. Valentina Enache (limba și literatura română), prof. Cornelia Grosu (istorie) și prof. Daniel Voinea (logică și argumentare). Brian își dorește să fie un artist de succes și a reușit performanța de a fi admis la Universitatea Națională de Muzică (Conservator), unde concurența a fost uriașă, la secțiunea pe care și-a dorit-o fiind doar 12 locuri pe țară.

Pe lângă diplome și flori, cei doi absolvenți de 10 au primit premii în bani de la Ministerul Educației. Astfel, pentru media 10 la Evaluarea Națională s-a acordat un premiu în valoare de 1.000 de lei, în timp ce pentru media 10 la examenul de Bacalaureat s-a acordat un premiu de 3.000 de lei.

Precizăm că la examenele naționale din vară un număr de 163 absolvenți de liceu din toată țara au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat (146 la examenul național de Bacalaureat și 17 la examenul de Bacalaureat german), iar 132 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea Națională. La nivelul județului Brăila au fost doar cei doi absolvenți care au obținut media perfectă la examenele naționale. De asemenea, reamintim că rezultatele obținute de elevii brăileni la Evaluarea Națională și Bacalaureat au plasat și județul nostru și anul acesta pe podiumul topului național. La Evaluare, Brăila s-a clasat pe locul 2 (86,6% promovabilitate), iar la Bacalaureat pe locul 3 (83,4% promovabilitate).

 

 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii