Mergi la conţinutul principal

Elevii care dau Bacalaureatul au încheiat cursurile

* vineri, 4 iunie, a fost ultima dată când s-a strigat catalogul pentru elevii din anii terminali de liceu * probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat vor începe pe 28 iunie

 

 

 

Vineri, 4 iunie, a fost ultima zi în care s-a strigat catalogul la clasele a XII-a și a XIII-a, pentru elevii de liceu din anii terminali urmând o perioadă de trei săptămâni în care se vor pregăti pentru examenul de Bacalaureat.

Reamintim că, la fel ca anul trecut, probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină din cadrul examenului de bacalaureat nu vor mai fi susținute de absolvenții de liceu, ci vor fi În schimb, echivalate.

Așadar, absolvenții de liceu vor susține doar probele scrise. Prima probă, cea la limba Limba şi literatura română, are loc pe 28 iunie. Cea de-a doua probă, cea obligatorie a profilului, se va desfășura pe 29 iunie, iar ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, pe 30 iunie. Primele rezultate se vor afișa pe 5 iulie. Tot pe 5 iulie, între orele 12.00-18.00, se pot depune contestațiile. Lucrările vor fi reevaluate în perioada 6-9 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 9 iulie.

Când e ultima zi de școală pentru celelalte clase?

Potrivit sturcturii anul școlar 2020-2021, cursurile se încheie la date diferite pentru elevii claselor a VIII-a, cei din clasele a XII-a și ceilalți din alți ani de studiu. Dacă cei de a XII-a au încheiat ciclul liceal în data de 4 iunie, elevii de clasa a VIII-a vor finaliza cursurile gimnaziale vineri, 11 iunie. Și ei vor avea o perioadă liberă pentru a se pregăti de examenul de Evaluare Națională, care este programat să înceapă pe 22 iunie, cu proba la Limba și literatura română. Pe 24 iunie are loc proba la Matematică, iar primele rezultate se vor afișa pe 29 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 4 iulie.

Pentru grupele de grădiniță și restul claselor din învățământul preuniversitar, respectiv clasa pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, cursurile anului școlar 2020-2021 se vor încheia vineri, 25 iunie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro