Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii braileni au obtinut rezultate notabile si la Olimpiada nationala de Limba Romana

Saptamina trecuta s-a incheiat Olimpiada Nationala de Limba si Literatura Romana, organizata la Iasi si Rimnicu Vilcea. S-au organizat probe atit pentru elevii claselor V-VI, in concursul "Ionel Teodoreanu", cit pentru elevii aflati in clasele VII-XII, in concursul "Mihai Eminescu". La ambele concursuri au participat peste 500 de elevi din toata tara, Braila fiind reprezentata de 16 elevi. La concursul "Ionel Teodoreanu", elevele Miruna Danaila, clasa a V-a, la Colegiul National "Nicolae Balcescu" - prof. Adriana Bogatu, si Andra Bujoru, clasa a V-a, la Scoala cu clasele I - VIII "Mihai Eminescu" - prof. Elvira Stanica, au obtinut doua Premii Speciale, iar Madalina Elena Sandu, din clasa a VI-a la Liceul de Arta "Hariclea Darclee" - prof. Iuliana Anghel a primit o mentiune, cu media 9.00. Un rezultat de apreciat pentru nivelul unui asemenea concurs, a obtinut si eleva Florentina Miron, clasa a VI-a, la Scoala cu clasele I - VIII "Al. I. Cuza". Cea mai buna performanta a elevilor braileni obtinuta, anul acesta, la concursul "Mihai Eminescu" este Premiul II care i-a revenit elevei Cristina Rujan, clasa a VIII-a, la Scoala cu clasele I-VIII "Ion Creanga", prof. indrumator Adriana Vargolici. Un Premiu Special a primit Luciana Iancu, clasa a VII-a, la Grupul Scolar "George Valsan", Faurei, prof. Tudora Mosescu. La gimnaziu, mentiuni a obtinut eleva Irina Lupu, clasa a VIII-a, Scoala cu clasele I-VIII "Mihai Eminescu", prof. Eni Iorga, iar la liceu, aceleasi distinctii au primit elevii Iulia Lazar, clasa a XI-a, prof. Florentina Andronache, si Vladut Nichifor, clasa a XII-a, prof. indrumator Georgiana Zamfir, ambii de la Colegiul National "Nicolae Balcescu". Demni de mentionat sint si elevii Alina Nicoleta Dumitru, de la Liceul "Nicolae Iorga", Andreea Todiras, Ana-Maria Stretcu, Elena Bilea, de la Colegiul "Nicolae Balcescu", dar si elevii Catalina Alexandra Stan, prof. Tudor Elena, si Florentina Parlog, prof. Bercariu Tatiana.
La Olimpiada Nationala de Limbi clasice - Limba Latina, desfasurata la Vaslui, in perioada 10-14 aprilie, Braila a primit o mentiune prin eleva Madalina Nicoleta Glavan, clasa a IX-a, la Colegiul National "Gh. M. Murgoci", prof. indrumator Daniela Draghici. La faza nationala a acestui concurs, din Braila s-a mai calificat si eleva Lenuta Mihaila, de la Liceul Pedagogic "D. P. Perpessicius", dar care nu a primit nici un premiu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii