Mergi la conţinutul principal

Elevii braileni au obtinut rezultate exceptionale la Cambridge

Elevii Scolii "Ion Creanga" au obtinut rezultate exceptionale in cadrul cursurilor intensive de limba engleza desfasurate in cadrul Scolii de Vara, de la Studio Cambridge. Cei 13 copii din Braila au concurat cu sute de elevi din Rusia, Georgia, Lituania, Italia, Spania, Cipru, China, Japonia. Elevii au fost testati la inceperea cursurilor de profesorii de la Cambridge si au fost repartizati pe grupe de studiu la nivel superior celui din tara.
Timp de doua saptamini, copiii au participat la cursuri intensive de 3 ore pe zi de engleza. In cursul dupa-amiezii, elevii puteau opta pentru activitati sportive, muzicale sau pentru pictura. De-a lungul cursurilor desfasurate cu cea mai mare exigenta, elevii au fost testati in ceea ce priveste cititul, scrisul, gramatica, vocabularul si fluenta limbii engleze. Profesorii au punctat si atitudinea, gradul de participare si punctualitatea cursantilor. "Calificativul predominant obtinut de elevii de la scoala noastra a fost excelent. Cei mai buni au fost considerati romanii si rusii. Copiii au fost incintati sa viziteze Londra, dar si Oxford. Elevii nostri au obtinut certificate de absolvire a cursurilor. Anul viitor copiii vor sa mearga la Oxford pentru a obtine alte atestate. Parintii au suportat in totalitate costurile deplasarii la Londra. Certificatele obtinute intra in portofoliul personal si ii vor ambitiona sa cistige burse in strainatate", ne-a declarat Marilena Ivanov, profesor de limba engleza la Scoala "Ion Creanga". Elevii care au dovedit ca au un nivel excelent la engleza sint: Afrodita Panaitescu, Oana Rotaru, Andreea Huiu, Andrei Mardale, Bogdan Zamfir, Livia Cretu, Petru Pintea, Teodora Pintea, Dan Mateescu, George Puscasu, Bogdan Stanciu, Madalina Barbu, Ana Maria Negru. Iata cum suna comentariul realizat de profesorii de la Cambridge pentru unul dintre elevii braileni de exceptie: "este o eleva de prima clasa, care are un nivel excelent al limbii engleze pentru virsta ei. Chiar daca uneori este tacuta in timpul discutiilor din clasa, ea contribuie cu idei foarte bune atunci cind este solicitata. Ea are un nivel excelent in ceea ce priveste gramatica si vocabularul si pronuntia este foarte buna. Intelege instructiunile fara vreo dificultate si isi face treaba la cele mai inalte standarde. Este o eleva minunata, cu care se lucreaza foarte usor. Ii doresc mult noroc in viitor". Si Victor Buzea, director al Scolii "Ion Creanga" este foarte incintat de rezultatele obtinute de elevii din clasele a VII-a si a VIII-a. "Ma mindresc cu ei. Este 100% meritul copiilor si al profesoarei Marilena Ivanov. Este o experienta noua pentru scoala noastra. M-am bucurat ca au putut pleca la Cambridge. E un lucru deosebit", a spus directorul scolii.

Premiul III cu piesa "Micul meu univers"

Elevii din Braila au obtinut rezultate deosebite si la concursul "Talent Show", desfasurat la Scoala de Vara de la Cambridge. Afrodita Panaitescu a obtinut premiul al III lea interpretind piesa "Micul meu univers". Afrodita face parte din Grupul "Stelute Dunarene" si a obtinut de-a lungul timpului rezultate deosebite la festivalurile de muzica usoara. "Afrodita are o prezenta scenica remarcabila. Urmeaza cursuri de canto-muzica usoara de la 7 ani. Este o solista care s-a evidentiat la spectacole din Braila si a obtinut Premiul Special la Festivalul “Flori de gheata”. In acest moment, Afrodita se afla intr-o forma foarte buna, este intr-un crescendo al vocii. Sint convinsa ca munca asidua pe care a realizat-o de-a lungul anilor isi va pune amprenta in cariera muzicala, dovada fiind si premiul obtinut la Concursul “Talent Show” de la Cambridge", a precizat Liliana Toader, manager al Grupului "Stelute Dunarene".
Parintii au fost incintati de sansa care le-a fost oferita copiilor. "Copiii au locuit in campus, in conditii de securitate maxima. Au discutat cu elevi din toata lumea cu care vorbesc pe messenger si au inteles mai bine culturile lumii. A fost o oportunitate deosebita si acum vor sa mearga la Oxford. Sint dornici sa obtina burse in cadrul acestor universitati de mare prestigiu", a precizat Iuliana Panaitescu, mama Afroditei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro