Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii braileni au fost antrenati in activitati educative comune

Zilele Educatiei au prilejuit, joi dupa amiaza, la Scoala "Vasile Alecsandri", desfasurarea une activitati cu caracter educativ intitulata "Parada costumelor neobisnuite". Actiunea, ajunsa la cea de-a doua editie, a reunit peste 100 de elevi din scoli din municipiu, dar si din judet: de la Tepes Voda, Dedulesti si Chiscani, si a constat intr-un concurs de costume confectionate de copii din materiale refolosibile. In calitate de invitati speciali au participat reprezentanti ai Muzeului de Stiintele Naturii si Agentiei pentru Protectia Mediului, alaturi de parinti si cadre didactice reprezenind fiecare scoala participanta. Programul a fost moderat de institutor Ioana Butoi. Copiii imbracati in costume multicolore reprezentind personaje de poveste, eroi din filmele pentru copii, animalute, regi si printese au defilat cu convingere in fata unui juriu format din cadre didactice incercind sa cistige premiile puse in joc. Marele Premiu a fost cistigat de eleva Catalina Pirvu, din clasa a III-a, Scoala "Vasile Alecsandri". Dupa parada costumelor si desemnarea cistigatorilor, copiii au avut parte de un carnaval cu multa muzica, antren si voie buna.

Sesiune de comunicari stiintifice pe teme europene

Tot in cadrul Zilelor Educatiei, la Scoala "Mihail Sadoveanu", a avut loc o sesiune de comunicari stiintifice, eseuri, lucrari literare si creatii artistice adresate elevilor de gimnaziu cu tema "Sintem tineri ai Europei de miine". Au participat 13 concurenti reprezentind Scolile "Mihail Sadoveanu", "Vasile Alecsandri", "Al. I. Cuza", "Ion Creanga" "Aurel Vlaicu" si Liceul de Arta "Hariclea Darclee". Elevii au prezentat lucrari din diferite domenii vizind in primul rind tema generica a intrunirii. Potrivit informatiilor oferite de coordonatoarea actiunii, prof. Aurelia Dragan, s-au remarcat lucrari care au abordat tema miturilor contemporane si ale viitorului intr-o Europa Unita, problema preocuparilor elevilor pentru lectura si activitati educative. Criteriile de evaluare au fost documentarea, modalitatea de prezentare, structura, continutul si dinamica prezentarii. Locul I, pe sectiuni, au cistigat elevii Monica Vervint si Sabina Petre de la Liceul de Arta "Hariclea Darclee", Doru Leoca, de la Scola "Mihail Sadoveanu", Roxana Florescu, de la Scoala "Aurel Vlaicu" si Adelina Dogarescu, de la Scoala "Al. I. Cuza". Activitatile prilejuite de Ziua Educatiei s-au desfasurat la initiativa Inspectoratului Scolar Judetean, cu sprijinul conducerii scolilor participante.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii