Mergi la conţinutul principal

Elevii brăileni sunt pregătiți pentru examenele naționale!

* la ultima simulare județeană, organizată de ISJ Brăila în luna mai, elevii de clasa a VIII-a au avut o promovabilitate de aproape 80% la proba de limba română, în timp ce la matematică rata de promovare este de peste 70% * și la simularea bacalaureatului rezultatele sunt bune * spre exemplu, la limba română, promovabilitatea este de 86,21%

 

Absolvenții de gimnaziu și liceu din Brăila sunt pregătiți pentru examenele de Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureat! Cel puțin asta arată rezultatele de la ultima simulare organizată la nivel local de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila. Așa cum v-am mai informat, elevii de clasa a VIII-a și a XII-a din județul nostru susțin trei simulări pe an, două organizate de ISJ Brăila la nivel local și simularea națională organizată de Ministerul Educației. Prima simulare județeană a avut loc în luna decembrie 2021, iar cea de-a doua a avut loc în luna mai 2022. La acestea se adaugă simularea națională din luna aprilie 2022.

Potrivit rezultatelor transmise de ISJ Brăila, la simularea din luna mai, elevii de clasa a VIII-a au înregistrat o promovabilitate de 79,84% (note peste 5) la proba de Limba și literatura română. Rezultatele sunt mai bune ca la simularea națională din luna aprilie, când promovabilitatea a fost de 77,80%. Și la Matematică elevii și-au îmbunătăți rezultatele, la simularea din luna mai rata de promovare fiind de 71%, spre deosebire de simularea națională unde procentul candidaților promovați a fost de 64,47%. Trebuie precizat și că procentul a crescut mult față de prima simulare județeană din iarnă, atunci când rata de promovare la această disciplină a fost de 47,02%.

 

 

În ceea ce privește simularea județeană a Bacalaureatului, la Limba și literatura română rata de promovare este de 86,21%. Precizăm că la simularea națională din luna aprilie promovabilitatea a fost de 78,40%. La proba obligatorie a profilului, la Matematică promovabilitatea este de 75% (63,81% la simularea națională), iar la Istorie de 82,12%. În final, la proba la alegere a profilului și specializării rezultatele arată astfel: geografie – 90,25% promovabilitate, biologie – 73,80%, chimie – 85,71%, fizică – 93,10%, socio-umane – 90,37%, informatică – 95,67%.

Absolvenții de gimnaziu și liceu vor trebui să confirme rezultatele de la simulări și la examene naționale care încep luna aceasta. Evaluarea Națională la clasa a VIII-a se va desfășura la mijlocul lunii iunie, conform următorului calendar: 14 iunie - Limba și literatura română, 16 iunie – Matematica. Primele rezultate se vor afișa pe 23 iunie, iar notele după contestații vor fi publicate pe 30 iunie.

Pentru absolvenții de liceu bacalaureatul începe luni cu probele de competențe, acestea fiind programate în perioada 6-16 iunie. Probele scrise au loc pe 20 iunie – Limba română, 21 iunie – proba obligatorie a profilului, 22 iunie – proba la alegere a profilului. Pe 27 iunie se vor afișa primele rezultate, iar cele finale, după contestații, pe 1 iulie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro