Mergi la conţinutul principal

Elevii brăileni se pregătesc de simulări

• săptămâna viitoare, pe 16 și 17 ianuarie, va avea loc simularea examenului de Evaluare Națională și Bacalaureat, organizată la nivel local de Inspectoratul Școlar Județean Brăila

 

Elevii brăileni din clasele terminale vor susține săptămâna viitoare simularea examenului de Evaluare Națională și Bacalaureat, organizată la nivel local de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila.

Potrivit calendarului stabilit, simularea Evaluării Naționale la clasa a VIII-a are loc pe 16 ianuarie – proba la Limba și literatura română, în intervalul orar 09.00 - 11.00. Proba la Matematică are loc în ziua următoare, pe 17 ianuarie, între orele 09.00 - 11.00.

Legat de simularea județeană a Bacalaureatului, testarea se va organiza doar pentru primele două probe ale examenului. Astfel, pe 16 ianuarie, între orele 10.00 - 13.00, se va desfășura proba la Limba și literatura română, iar pe 17 ianuarie, tot între orele 10.00 - 13.00, este programată proba obligatorie a profilului și specializării: Matematică (pentru elevii de la profilul real și tehnologic) sau Istorie (pentru elevii de la profilul uman).

”Organizăm luna aceasta prima simulare la nivel județean a examenului de Evaluare Națională și Bacalaureat. Încă de pe 10 noiembrie anul trecut, noi am trimis adrese în școli legate de organizarea simulării, programe, materie, elevii au primit subiecte model, tocmai în ideea ca ei să aibă timp să se pregătească, ne-a declarat prof. Elena Tudor, inspectorul școlar general.

Rezultatele obținute la simulările organizate la nivel județean nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Reamintim că la nivelul județului Brăila se organizează trei simulări ale examenelor: una la nivel național - organizată de Ministerul Educației și două la nivel local - organizate de Inspectoratul Școlar Județean Brăila.

În luna ianuarie vor avea loc simulări locale ale examenelor naționale și în alte județe, cum ar fi Botoșani și Alba.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro