Mergi la conţinutul principal
“Săptămâna prevenirii criminalităţii”

Elevii brăileni s-au întâlnit cu “mascaţii”, dar şi cu un câine poliţist

ieri, copiii de la Şcoala Gimnazială “Fănuş Neagu” au studiat tehnica din dotarea criminaliştilor, luptătorilor de acţiuni speciale şi poliţiştilor rutieri • câinele poliţist “Vera” a prins un infractor • elevii au fost impresionaţi de activităţile prezentate şi mulţi au spus că şi-ar dori să devină poliţişti

 

Întâlniri palpitante pentru elevii de la Şcoala Gimnazială “Fănuş Neagu”, în cadrul “Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”. Ieri, cei mici au stat faţă în faţă cu “mascaţii”, dar şi cu poliţiştii criminalişti, cei de la rutier şi câinele poliţist “Vera”, care a prins un “infractor”, în direct. După ce au admirat cu atenţie spectacolul pus în scenă de oamenii legii, mulţi dintre elevi şi-au manifestat dorinţa de a deveni, pe viitor, poliţişti.

Prima zi a evenimentului care se derulează în această săptămână a fost dedicată prevenirii delincvenţei juvenile. Cadrele didactice şi elevii unităţii de învăţământ i-au primit cu interes pe oamenii legii, care le-au destăinuit din tainele meseriei de poliţist. În curtea instituţiei au fost amenajate ateliere de prezentare a autospecialelor, a tehnicii şi echipamentelor folosite în activităţile specifice de către specialiştii criminalişti, luptătorii de acţiuni speciale, poliţiştii rutieri şi agenţii de ordine publică. “Poliţiştii Serviciului Rutier le-au explicat rolul lor în prevenirea accidentelor rutiere şi dirijarea traficului, arătându-le copiilor autospeciala rutieră dotată cu radar şi etilotest. Specialistul Serviciului Criminalistic a prezentat copiilor principalele dotări ale laboratorului criminalistic, activitatea cea mai atractivă pentru aceştia dovedindu-se a fi amprentarea. De asemenea, luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au prezentat o parte dintre dotările unui structuri de intervenţie, realizând o discuţie interactivă cu aceştia”, au arătat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Un episod extrem de interesant pentru copiii a fost cel prezentat de câinele poliţist de patrulare-intervenţie, Vera. Patrupedul le-a oferit celor mici o demonstraţie de prindere a unui “infractor” agresiv şi un exerciţiu de disciplină şi de răspuns la comenzile conductorului.

Nu în ultimul rând, de la standul special amenajat, copiii au primit de la poliţiştii de prevenire şi de proximitate sfaturi şi materiale informativ-preventive.

Activităţi ale poliţiştilor în mijlocul elevilor au fost desfăşurate, ieri, pe raza întregului judeţ. Poliţiştii i-au sfătuit pe copii să ceară ajutorul unui adult, profesor sau părinte, atunci când au probleme la şcoală sau în afara acesteia. În niciun caz, ei nu trebuie să ia decizia de a rezolva singuri anumite probleme sau cu ajutorul prietenilor.

Pentru ziua de marţi, dedicată victimizării minorilor, poliţiştii au pregătit o activitate inedită pe tema cyberbullying, cu participarea elevilor Liceului Teoretic “Panait Cerna” Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro