Mergi la conţinutul principal

Elevii brăileni, cei mai “tari” la dezbateri

• trei elevi de la “Perpessicius” şi unul de la Arte au demonstrat că au argumentele la ei şi au câştigat patru premii la Concursul Naţional de Dezbateri Karl Popper “Comunicarea prin dezbateri”

 

Elevii brăileni sunt cei mai buni la dezbateri. În perioada 28 septembrie -1 octombrie, Asociaţia Regională de Dezbateri, Oratorie şi Retorică Moldova (ARDOR Moldova) a organizat la Slănic Moldova, judeţul Bacău, proiectul “Comunicarea prin dezbateri - Concursul Naţional de Dezbateri Karl Popper”, eveniment la care elevii noştri au câştigat patru premii. 

La concurs au participat 57 de elevi de la cluburile de dezbateri din ţară. Echipa brăileană a fost formată din patru elevi: Nicoleta Drăgoi, Roxana Mihai şi Mihail Bănică - toţi trei în clasa a XII-a la “Perpessicius”, şi Rafael Bănică, clasa a XI-a la Liceul de Arte. Echipa a fost coordonată de prof. Raluca Mihaela Ionescu de la Liceul Teoretic “M. Sebastian”.

Echipele au fost mixte, fiind compuse din elevi din mai multe oraşe, astfel încât cei patru tineri brăileni nu au putut face parte din acelaşi echipaj. Acest lucru i-a mobilizat, dorind să demonstreze că sunt cei mai buni, iar premiile cu care s-au întors au dovedit cu prisosinţă acest lucru. Locul I, atât pe echipe, cât şi individual, a venit la Brăila prin Nicoleta Drăgoi, locul III la echipe a venit tot la Brăila prin Roxana Mihai, la care se adaugă şi o menţiune la individual prin Rafael Bănică.

“Participarea lor la concurs reprezintă un adevărat succes pentru şcoala brăileană. Colaborarea în această formulă a început abia în vară, fiind doar al doilea eveniment la care am participat împreună, primul fiind reprezentat de «Oltenia debate country», concurs regional organizat de ARDOR Oltenia şi finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului”, ne-a declarat prof. Raluca Mihaela Ionescu.

Nicoleta şi Roxana încep să prindă “gustul” competiţiilor de acest gen, ele fiind două dintre elevele care au reprezentat Brăila şi în finala Olimpiadei “Tinerii Dezbat”.

“Această competiţie a fost o experienţă frumoasă şi practic te dezvoltă pe tine ca om. A fost super interesant pentru că de data asta nu am mai venit de acasă cu cazuri făcute cu echipa noastră. A trebuit să lucrăm acolo în echipă şi să ne adaptăm, fie că îţi plăcea cu cine eşti, fie că nu, trebuia să dai ce e mai bun ca să fie totul ok pentru echipă. Mulţumim doamnei Lupea Fanica, profesoara care a mers cu noi la Olimpiada Naţională «Tinerii Dezbat». Dumneaei ne-a arătat această lume şi ne-a dat ocazia să lucrăm cu oameni frumoşi”, ne-a spus entuziasmată Nicoleta Drăgoi.

Felicitări echipei brăilene!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro