Mergi la conţinutul principal

Elevii brăileni, câştigători a patru premii la olimpiada naţională de germană

Lotul brăilean s-a întors acasă cu patru premii de la olimpiada naţională de limbă germană modernă, desfăşurată în perioada 19-25 aprilie, la Ploieşti. La concursul de excelenţă au participat aproape 200 de elevi din toată ţara, competiţia fiind împărţită în două probe: una individuală şi una pe echipe.
Proba individuală (proba scrisă) a constat într-un eseu pe o temă dată, lucrările fiind evaluate în funcţie de patru criterii: originalitate şi creativitate, inteligenţă lingvistică, gramatică şi încadrare în numărul de cuvinte. La cea de-a doua probă, proba de proiect, elevii au fost împărţiţi pe grupe, formate din elevi din diferite regiuni ale ţării, fiecărei grupe fiindu-i prezentată o carte în limba germană, pe care au citit-o şi apoi, după ce au avut la dispoziţie 3 zile, au pus în scenă un subiect din respectiva carte.
Brăila a fost reprezentată de patru elevi de la "Bălcescu" şi unul de la "Murgoci", patru dintre ei câştigând premii: un premiu II la proba de eseu, un premiu II şi două premii III la proba de proiect.
Astfel, de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" trei elevi au urcat pe podium: Ştefan-Andrei Popa, clasa a X-a, premiul II la proba de eseu, el calificându-se şi pentru lotul lărgit pentru participarea la olimpiada internaţională ce se va desfăşura la Berlin. La proba de proiect, Andreea Corina Preda, clasa a IX-a, a obţinut premiul II, iar Răzvan Curcă, clasa a IX-a, a câştigat premiul III. Toţi cei trei olimpici au fost pregătiţi de prof. Carmen Pîrlog.
"Această olimpiadă este deosebită, se face o evaluare neutră, cu alte cuvinte lucrările elevilor sunt evaluate de către profesorii din ţară şi atunci se garantează pentru obiectivitate. Iată că şi rezultatele lor au fost bune", ne-a declarat prof. Carmen Pîrlog.
De la Colegiul "Gh. M. Murgoci", Teodora Ion, clasa a XII-a, a câştigat premiul III la proba de proiect. Ea a fost îndrumată de prof. Tatiana Badea, care a felicitat-o pentru performanţa obţinută: "E o elevă excepţională, trei participări, trei premii luate. Sunt foarte fericită pentru ea, mai ales că a început studiul limbii germane din clasa a IX-a, ea nu a făcut din gimnaziu, deci se poate face performanţă chiar dacă nu studiezi în gimnaziu".
Olimpiada naţională de limba germană modernă urmăreşte stimularea dezvoltării competenţelor de comunicare în limba germană, a competenţelor sociale şi civice, a inteligenţei lingvistice şi a creativităţii elevilor, fiind coordonată de MENSC, Asociaţia Profesorilor de Limba Germană din România şi Institutul "Goethe" Bucureşti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro