Mergi la conţinutul principal

Elevi de la Palatul Copiilor si Elevilor Braila, preocupati de modalitati de protejare a fluviului Dunarea

Semnarea Conventiei pentru Protectia Fluviului Dunarea de catre statele situate in Bazinul Dunarii la 29 iunie, a constituit pentru elevii cercului de chimie experimentala, coordonat de prof. Angela Bastiurea, oportunitatea initierii unui proiect de educatie ecologica.
Durata proiectului s-a intins pe parcursul intregii luni si a curpins mai multe activitati printre care activitati de informare, documentare asupra habitatelor naturale din zona Dunarii, realizarea proiectelor cuprinzind prezentarea Deltei Dunarii si a Baltii Mici a Brailei ca arii naturale protejate, deplasarea la Tulcea si la Constanta, cu vizitarea mai multor obiective: Muzeul Deltei si Palatul Copiilor Tulcea, Gradina Botanica Bididia, Acvariul Constanta, Delfinariul si Palatul Copiilor Constanta. Deplasarile au avut ca scop sustinerea proiectelor, discutii cu specialisti, vizionarea unor prezentari si realizarea unui schimb de experienta cu membrii cercurilor de profil din cele doua orase. "Mi-am propus prin acest proiect sa constientizez elevii membri ai cercului asupra importantei fluviului Dunarea pentru spatiul european, a necesitatii formarii la copii si tineri a unei atitudini indreptate catre promovarea protectiei si utilizarii durabile a resurselor fluviului Dunarea, ale mediului inconjurator", a explicat prof. Angela Bastiurea.
La proiect au participat elevii si profesorii coordonatori ai cercurilor de chimie experimentala si protectia mediului din Palatele Copiilor Braila, Tulcea si Constanta, reprezentanti ai Asociatiei Romanilor Iubitori de Natura Braila si ai Agentiei pentru Protectia Mediului Braila (APM). In ziua de joi, 29 iunie, de Ziua Dunarii, elevii au vizionat la sediul APM o prezentare despre semnificatia evenimentului si ecosistemele acvatice. Totodata, elevii au prezentat si proiectele realizate de ei despre Delta Dunarii si Parcul Natural Balta Mica a Brailei si au purtat discutii cu specialistii A.P.M. legate de problematica de mediu locala din perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro