Mergi la conţinutul principal

Elevi ai unui liceu de informatică din Constanța, „consiliați” de deținuții minori din județul Brăila

* ca urmare a proiectului “Fii avocat în școala ta!”, proiect de responsabilitate socială implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România, ce vizează educația juridică în școli, s-a constatat necesitatea desfășurării unor activități și la nivelul Centrului de Detenție Tichilești * potrivit datelor transmise de la unitatea de detenție Tichilești, 50 de elevi ai Liceului Internațional de Informatică din Constanța au desfășurat activități pe tema dilemelor morale împreună cu 20 de persoane internate

 

 

 

Activități pentru responsabilizarea deținuților din cadrul penitenciarului Tichilești, în scopul reintregării în societate a acestora după liberarea din penitenciar.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de la Centrul de Detenție Tichilești, ca urmare a proiectului “Fii avocat în școala ta!”, proiect de responsabilitate socială implementat de Uniunea Națională a Barourilor din România și Barourile din țară, proiect ce vizează educația juridică în școli, s-a constatat necesitatea desfășurării unor activități și la nivelul unității de detenție dinTichilești. “În acest sens, aproximativ 50 de elevi ai Liceului Internațional de Informatică din Municipiul Constanța au desfășurat, pe parcursul a două întâlniri, în zilele de 15 și 21 noiembrie, activități pe tema dilemelor morale împreună cu 20 de persoane internate. Prin demersul întreprins, coordonatorii proiectului și-au propus atât înțelegerea importanței demersurilor de prevenire a infracționalității, cât și valorificarea experienței de viață a persoanelor internate pentru conștientizarea efectelor negative pe care încarcerarea le are asupra individului uman, alături de necesitatea respectării regulilor și a legilor comunității în care trăiesc și importanța integrării în societate, prin dezvoltarea colaborării instituționale în vederea prevenirii fenomenului infracționalității juvenile, a criminalității în rândul minorilor și tinerilor, precum și facilitarea reintegrării sociale a persoanelor internate”, au transmis reprezentanții Centrului de detenție Tichilești.

Demersul realizat de către coordonatorii activităților, Sorina Dina - avocat al orașului Ovidiu, județul Constanța și Mirabela Dima, inspector de poliție penitenciară în cadrul Centrului de Detenție Brăila-Tichilești, și-a propus sensibilizarea comunității cu privire la exercitarea spiritului civic responsabil, prevenirea delincvenței juvenile și sprijinirea eforturilor persoanelor liberate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro