Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Eleva care a tilharit-o pe fata de jandarm isi asteapta pedeapsa

Parchetul de pe linga Judecatoria Braila a dispus trimiterea in judecata a minorei Elena P, de 17 ani, eleva la Liceul "C. D. Nenitescu" Braila care, in octombrie anul trecut, a atacat pe strada si a tilharit o eleva de la un alt liceu, ca sa faca rost de "bani de tigari". Daniela Georgiana I., in virsta de 18 ani, colega Elenei, este acuzata de complicitate la tilharie, intrucit a ajutat-o pe aceasta sa comercializeze bunul sustras, in timp ce o a treia suspecta, Elena Alexandra S., 18 ani, a fost scoasa de sub urmarire penala.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Mihaela Marinescu, in ziua de 30 octombrie 2007, Elena P. s-a hotarit sa mearga in incinta Liceului "Edmond Nicolau" impreuna cu colegele ei Daniela Alexandra I. si Elena Alexandra S. de la "C. D. Nenitescu", ca sa sustraga bijuterii din aur pe care sa le valorifice, pentru ca nu mai aveau bani de cheltuiala. Intrucit Daniela avea nevoie de un lantisor de aur, Elena s-a decis sa fure o astfel de bijuterie si sa i-o vinda colegei.
Astfel, in jurul orei 14.00, cind liceenii pleaca de obicei de la scoala, cele trei suspecte s-au deplasat in incinta Liceului "Edmond Nicolau", unde au observat-o pe Alexandra Georgiana V., care purta la git un lantisor de aur cu cruciulita, in valoare de aproape 6 milioane de lei vechi. Desi victima era insotita de doua colege, Rodica si Radita, Elena si celelalte doua complice au urmarit-o pina in apropierea Pietei Hipodrom (Microhala). Acolo, Daniela le-a spus colegelor ca se opreste in scara unui bloc, sa fumeze o tigara. Continuindu-si deplasarea, la iesirea din piata, s-a oprit si Elena Alexandra S. Ramasa singura, Elena P. a traversat strada Scolilor, deplasindu-se pe strada Oborului, in spatele partii vatamate. La un moment dat, cind nu mai era lume prin preajma, ea s-a repezit la gitul fetei si i-a smuls lantisorul, apoi a fugit printre blocuri, ajungind inapoi in Piata Hipodrom, unde o astepta Elena Alexandra S. Ulterior, cele doua s-au intilnit cu Daniela Georgiana I. Anchetatorii spun ca Alexandra si-a vazut de treaba si a plecat acasa, in schimb colegele ei au fost la o casa de amanet, ca sa vada cit valoreaza "prada". I s-a spus ca lantisorul face doar 110 lei. Conform intelegerii, Georgiana s-a decis sa-l cumpere si i-a dat autoarei 50 de lei, urmind ca, a doua zi, sa achite diferenta. N-a mai apucat, intrucit, in aceeasi zi, suspectele au fost luate pe sus de catre jandarmi si predate politiei. Spre ghinionul lor, pustoaicele cu apucaturi de infractor au atacat-o si au jefuit-o tocmai pe fiica unui jandarm. Instanta urmeaza sa delibereze.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii