Mergi la conţinutul principal

Elev dintr-a X-a, de la «Perpessicius», trimis în judecată

Procurorii brăileni l-au trimis în judecată pe minorul B.L.S., de 17 ani, elev în clasa a X-a la Liceul "D. P. Perpessicius" Brăila, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Inculpatul l-a atacat şi l-a lovit pe un elev de la acelaşi liceu, care se întorcea de la cursuri, victima ajungând în aceeaşi zi la spital, pentru îngrijiri medicale.

Agresat pentru că i-ar fi jignit prietena

Potrivit dosarului penal 2992/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în ziua de 16 mai 2014 a fost înregistrată la Poliţia Municipiului Brăila plângerea minorului B.F.S., elev în clasa a IX-a la Liceul "D. P. Perpessicius", îndreptată împotriva unui coleg din clasa a X-a, B.L.S. care l-ar fi agresat în faţa blocului I situat pe strada Hipodrom, provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 23-25 de zile de îngrijiri medicale.
Potrivit anchetatorilor, agresiunea s-a petrecut în ziua de 7 mai 2014, în jurul orei 19:30. În acel moment, B.F.S., elev într-a IX-a la "D. P. Perpessicius", se întorcea de la cursuri împreună cu un coleg de clasă. Ajunşi pe strada Hipodrom, în dreptul gangului de trecere dintre scările 2 şi 3 ale bocului I, cei doi elevi s-au întâlnit cu inculpatul B.L.S., pe care-l cunoşteau din vedere, respectivul fiind elev în clasa a X-a, la aceeaşi unitate de învăţământ. Procurorul care a supravegheat ancheta precizează:
"În aceste împrejurări, inculpatul a început să-i reproşeze persoanei vătămate presupuse jigniri pe care cel din urmă le-ar fi adus prietenei acestuia. Pe fondul acestor discuţii, inculpatul a încercat să-l lovească pe B.F.S. cu pumnul în zona feţei, dar acesta a reuşit să se ferească. În momentul imediat următor, persoana vătămată a fost lovită cu piciorul în coapsa dreaptă, după care, încercând să se apere, persoana vătămată l-a lovit la rândul său cu pumnul în zona feţei şi a încercat să scape prin fugă. După câţiva metri, inculpatul l-a ajuns din urmă, l-a prins de umăr şi a început să-l lovească de mai multe ori cu pumnii şi cu picioarele, în zona corpului şi a mâinilor, timp în care persoana vătămată nu a mai ripostat, încercând doar să se apere".
După ce agresorul a încetat să-l mai lovească, minorul a reuşit să fugă de la locul agresiunii. Martor la incident a fost colegul de clasă al victimei, care a confirmat săvârşirea faptei de către inculpatul B.L.S.
În seara aceleiaşi zile, în jurul orei 20:30, elevul de la "Perpessicius" bătut de colegul mai mare s-a prezentat împreună cu părinţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde i-a fost gipsat braţul drept, după ce medicii l-au diagnosticat cu fisură a antebraţului.
A doua zi, precizează anchetatorii, victima agresiunii de pe strada Hipodrom s-a prezentat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila, unde i s-a eliberat certificatul medico-legal ce atestă loviturile primite şi leziunile suferite în urma agresiunii din 7 mai 2014. Minorul a avut nevoie de 23-25 de zile de îngrijiri medicale, potrivit actului medico-legal.
Dosarul elevului bătăuş a fost trimis Judecătoriei Brăila, spre competentă soluţionare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro