Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevă din Însurăţei, premiul special la Olimpiada Naţională de Religie

• câştigătoarea este Ioana Loredana Oprişan, elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic “Nicolae Titulescu” Însurăţei • alţi patru elevi au obţinut premii la Concursul Naţional “Cultură şi Spiritualitate Românescă”

 

Olimpiada Naţională de Religie (cultul creştin-ortodox), competiţie ce s-a desfăşurat anul acesta la Oradea, i-a adus un premiu special unei eleve din Brăila. Ioana Loredana Oprişan, elevă în clasa a X-a la Liceul Tehnologic “N. Titulescu” Însurăţei, pregătită de prof. Adina Radu, a obţinut 93 de puncte din totalul de 100 puncte posibile, fiind premiată pentru acest rezultat de Episcopia Oradei.

“Sunt mulţumită de punctajul obţinut. A fost o experienţă frumoasă în care mi-am făcut prieteni noi, mai ales din alte oraşe, şi mi-am îmbunătăţit şi cunoştinţele. Şi a fost o experienţă pe care aş repeta-o cu siguranţă”, ne-a spus Ioana.

De asemenea, elevii brăileni au obţinut rezultate frumoase şi la Concursul Naţional Interdisciplinar de limba şi literatura română şi religie “Cultură şi spiritualitate românească”. La acest concurs, Cristina Gabriela Vasiliu, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, coordonată de profesoarele Ana Coman şi Ionica Iconaru, a câştigat premiul I la proba de proiect. De asemenea, adolescenta a primit şi un premiu special la proba individuală, care a cuprins la rândul ei o probă scrisă şi una orală. De precizat că eleva a obţinut punctajul maxim la proba orală.

“Mi-a plăcut proba de proiect. A fost o probă interesantă, am fost împărţiţi în echipe, ni s-a dat o temă şi am avut de făcut o piesă de teatru. Iar cei din juriu ne-au spus că le-a plăcut abordarea noastră”, ne-a povestit Cristina.

De precizat că eleva a participat anul acesta şi la olimpiada naţională de limba română, unde a obţinut premiul III.

O altă adolescentă premiată la această olimpiadă este Ana Maria Poalelungi, elevă în clasa a V-a la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”, profesori coordonatori fiind Gabriela Vasiliu şi Adel Mihalcea. Ana Maria a obţinut două premii speciale, unul din partea Mănăstirii Putna şi unul din partea Muzeului Bucovinei.

“Mă bucur că am reuşit să iau 100 puncte la proba orală. A fost o experienţă frumoasă, iar concursul mi s-a părut uşor chiar dacă am avut puţine emoţii la proba orală. Mi-ar plăcea să particip şi în anii următori”, ne-a spus Ana Maria.

Continuăm prezentarea câştigătorilor cu Mădălina Mercan,  elevă în clasa a XII-a la Liceul Pedagogic “D. P. Perpessicius”, îndrumată de prof. Florentina Vasile şi prof. Victoria Ferescu. Tânăra a participat pentru prima dată la un concurs naţional şi a primit un premiu special.

“Concursul m-a ajutat să îmbin limba româna cu religia şi sunt două din materiile mele preferate. Mă bucur că am obţinut un punctaj bun la proba scrisă, iar premiul acesta este o modalitate de a mă încuraja, mai ales acum, înainte de bacalaureat”, susţine Mădălina.

Tot un premiu special a câştigat şi Darius Puia, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, coordonat de prof. Ana Coman şi prof. Ionica Iconaru.

“Şi pentru mine a fost primul concurs naţional. Eu învăţ la profilul mate-info bilingv engleză, dar în gimnaziu am fost mai mult pe partea de limba română şi prin concursul ăsta am îmbinat partea literară şi cea teologică. Concursul a fost mai mult decât mă aşteptam, am rămas cu o impresie foarte plăcută, iar premiul mă ambiţionează să obţin rezultate şi mai bune în anii următori”, ne-a declarat Darius.

Cei cinci elevi brăileni premiaţi la cele două competiţii au dorit să le mulţumească profesorilor coordonatori pentru susţinere.

Felicitări elevilor şi profesorilor îndrumători!

 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii