Mergi la conţinutul principal

Elevă de la Liceul de Arte, premiată la naţionala de logică

• Bianca Aparaschivei a încheiat olimpiada pe locul 6 şi a fost răsplătită cu o menţiune, fiind singura componentă a lotului judeţean care a reuşit să câştige o distincţie • tânăra vrea să urmeze Facultatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”

 

Bianca Aparaschivei, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Arte “H. Darclee”, s-a întors victorioasă de la Olimpiada Naţională de Ştiinţe Socio-Umane, competiţie desfăşurată la Iaşi, în perioada 2-6 aprilie. Tânara s-a “duelat” în cunoştinţe de Logică cu peste 40 de concurenţi din ţară şi a reuşit să încheie competiţia pe locul 6, câştigând astfel o menţiune din partea Ministerului Educaţiei. De altfel, eleva pregătită de prof. Daniel Voinea este singura membră din lotul judeţean de socio-umane care a fost premiată la această ediţie a olimpiadei. Bianca ne-a mărturisit că a avut emoţii însă nu a fost nicio secundă intimidată de faptul că va concura cu elevi de la profilul ştiinţe sociale, ea fiind la un liceu vocaţional.

“Am concurat cu elevi foarte buni, elevi de la ştiinţe sociale, însă

am încercat să nu am emoţii. Deja era o reuşită că am ajuns până acolo. În ziua probei m-am îmbrăcat colorat ca să am o stare bună şi mi-am zis că eu o să iau o notă mare. Evident că nu am putut să nu am emoţii dar s-au risipit pe parcurs. Am încercat tot timpul să fiu foarte pozitivă şi să nu iau energia negativă de la ceilalţi. După ce s-a terminat proba m-am simţit eliberată că am scăpat de tot şi nu a mai contat baremul, am zis că nu vreau să văd ce am greşit. Dar mi-am dorit să iau măcar o menţiune. Şi aşa a fost. Am avut multe de câştigat şi am întâlnit oameni minunaţi. Sunt foarte mulţumită şi fericită”, ne-a declarat Bianca.

Aceasta ne-a mai spus că se bucură foarte mult că în urma olimpiadei a legat prietenii cu toţi elevii din lotul judeţean al Brăilei, momentele petrecute alături de ei fiind şi cele mai dragi amintiri de la acest concurs. “Am fost foarte armonizaţi. Ne-am împrietenit pe tren, am văzut cum suntem fiecare şi încă ţinem legătura. Am petrecut mult timp împreună, am povestit şi am râs mult”, ne-a povestit olimpica.

Iar o altă amintire de suflet pe care Bianca o păstrează este ziua petrecută la Palatul Culturii din Iaşi, mai exact vizita la Sala Paşilor Pierduţi. “E superbă! E o sală plină de picturi şi a fost ceva nemaipomenit să văd picturile lui Sabin Bălaşa, mai ales că eu am fost la secţia Pictură 4 ani. Şi în toate zilele petrecute acolo am avut foarte multe de făcut şi de văzut. Nu ne-am plictisit o secundă”, ne-a mai povestit aceasta.

Calificată la două olimpiade anul acesta - Design şi Socio-Umane, Bianca a ales să participe la Logică pentru că îi plac ştiinţele exacte.

“Eu am decoperit că vreau să învăţ logica încă din clasa a VIII-a, deşi habar n-aveam ce e aia logică. Am văzut cum învaţă sora mea şi am zis că e ceva interesant şi chiar mi-a plăcut. Îţi antrenează mintea. La fel şi cu filosofia. Te descoperi! Eu cred că materiile socio-umane sunt nişte discipline care chiar te fac să te descoperi şi să înţelegi ce e în jurul tău. Chiar sunt cele mai interesante şi ar fi păcat să nu le acordăm atenţie! Iar pasiunea mea pentru logică se datorează domnului profesor Daniel Voinea căruia vreau să îi mulţumesc. E cel mai genial profesor şi nu sunt doar vorbe! Ne-a deschis mintea şi m-a ajutat şi emoţional să fiu pregătită pentru olimpiadă. Mulţumesc părinţilor care mereu m-au încurajat, mereu mi-au spus «Tu poţi!»  şi în continuare îmi spun acest lucru. Sunt părinţi de excepţie”, spune Bianca.

După ce va termina liceul, tânăra vrea să urmeze Facultatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, deoarece arhitectura este îmbinarea perfectă între creativitate şi ştiinţă.

Felicitări, Bianca! Felicitări profesorului Daniel Voinea!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro