Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Electrica" a realimentat toate localitatile din judet afectate de viscol

Dupa 5 zile de la viscolul care a provocat avarii in lant in reteaua "Electrica" Braila si a lasat pe intuneric zeci de localitati din judet, situatia revine la normal. O statistica a "Electrica" indica faptul ca de ieri nu mai sint localitati nealimentate cu energie electrica si nici posturi de transformare fara tensiune. Mai sint totusi probleme in cazul a 6 linii aeriene de medie tensiune care sint afectate partial si inca alte 6 linii de medie tensiune care alimenteaza sistemul de irigatii. In plus, tot in reteaua de medie tensiune, "Electrica" mai are de remediat problema legata de cei 60 de stilpi rupti de vintul puternic. "Se actioneaza cu toate fortele - 20 de echipe atit pentru reteaua de medie tensiune, cit si pentru cea de joasa tensiune - pe durata intregii zile, chiar si noaptea cit este posibil. In zilele de simbata si duminica s-a lucrat continuu. Echipele au inceput in unele zone refacerea retelei de joasa tensiune afectata, in special prin ruperea bransamentelor care alimenteaza fiecare gospodarie", ne-a declarat Dana Anghel, purtatorul de cuvint al "Electrica" Braila.
In ceea ce priveste deranjamentele individuale in reteaua de joasa tensiune, sursa citata a explicat ca numarul acestora este in scadere. In cursul zilei de ieri, de exemplu, s-au reclamat 31 de deranjamente, in majoritate din judet, comparativ cu peste 90 de apeluri in zilele imediat dupa viscolul de miercuri, 3 ianuarie. De asemenea, sursa citata a mai adaugat ca se actioneaza in vederea rezolvarii deranjamentelor colective si apoi a celor individuale in ordinea vechimii lor, dar ca interventia echipelor este ingreunata de starea proasta a solului, situatie complicata si de ploile cazute in ultimele zile.
Reamintim ca, in urma viscolului puternic de miercurea trecuta, 70 de localitati din judet nu au avut curent electric. Sute de posturi de transformare au ramas fara tensiune si zeci de linii aeriene din reteaua de medie tensiune au fost avariate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii