* el vine cu un proiect si cu etapele concrete ce trebuie urmarite spre a se ajunge la statutul de statiune de interes national, pentru aceasta zona | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

* el vine cu un proiect si cu etapele concrete ce trebuie urmarite spre a se ajunge la statutul de statiune de interes national, pentru aceasta zona

Candidatul PSD Aurel Simionescu la Primaria municipiului declara ca daca va fi ales edil-sef, se va implica in aducerea statiunii Lacu Sarat la statutul de statiune de interes national, care sa permita valorificarea superioara a potentialului antropic si terapeutic . El are in vedere, in primul rind, infiintarea Administratiei statiunii "Lacu Sarat", care se va ocupa, printre altele, de elaborarea normelor tehnice unitare de sistematizare functionala (PUZ), de protectie sanitara a factorilor naturali, de protectie fonica si respectiv a aerului, solului si vegetatiei, precum si de executare periodica a unor studii si documentatii privind perimetrele de protectie hidrogeologica si sanitare ale statiunii. In acest context, trebuie
mentionat ca arealele stabilite ca fiind statiuni balneare, conform legii, sunt delimitate prin Planul de Urbanism si Amenajare a Teritoriului. Astfel, prin elaborarea unui Plan de Urbanism Zonal, pe baza situatiei existente, se pot trasa coordonate care sa permita dotarea statiunii cu utilitatile si facilitatile necesare unei statiuni moderne. In baza Planului de Urbanism Zonal (PUZ) se vor putea identifica posibilitatile de investitii ale administratiei publice, dar si private, astfel incit sa existe o viziune unitara asupra dezvoltarii statiunii. Valoarea unui PUZ se poate ridica la 20.000 Euro si se poate achita in parteneriat cu agentii economici ce functioneaza in statiune".

Agentii economici din statiune pot suporta o parte din costurile modernizarii

Simionescu a explicat care sint conditiile impuse de prevederile legale pentru ca o zona sa functioneze ca statiune de interes national: "In primul rind, trebuie sa existe o infrastructura care sa permita desfasurarea in bune conditii a tuturor activitatilor si structurilor aferente statiuniii. De aceea, vor trebui realizate urmatoarele lucrari : * modernizare alei - aproximativ 22.000 mp, trotuare - 3.500 mp, borduri - circa 6500 ml, costul estimativ al acestora fiind de 1.500.000 lei; * refacere instalatii apa canal, costul estimativ fiind de 2.250.000 lei; * amenajare grupuri sanitare -100.000 lei; * reamenajarea parcului statiunii (fostul Parc englezesc, zone verzi inclusiv refacerea ceasului cu flori, etc) , costurile estimative fiind de circa 200.000 lei si putind fi suportate si completate de catre proprietarii terenurilor din statiune".
In plus, candidatul PSD are in vedere dezvoltarea in zona de utilitati urban-edilitare: spatii comerciale si pentru activitati de prestari servicii: banca, schimb valutar, agentie de turism; o sala de spectacole si sali de conferinte; amfiteatru in aer liber; asigurarea de asistenta medicala permanenta si mijloc de transport pentru urgente medicale; amenajari si dotari pentru servicii de revigorare in spatii construite, sali de intretinere, fitness, piscine in aer liber; amenajari si dotari pentru relaxare in aer liber, inclusiv terenuri sportive - tenis, volei, minigolf; terenuri de joaca pentru copii; organizarea de evenimente turistice, culturale si sportive; strand cu apa dulce pentru agrement; reamenajarea chioscului fanfarei din statiune.
Dupa opinia lui Simionescu, o parte dintre lucrarile necesare pot fi executate pe baza unor programe cu fonduri europene, iar cealalta parte, cu fonduri ale agentilor economici cu capital privat, care fie isi desfasoara deja activitatea in statiunea Lacu Sarat fie o vor face in viitor.

Amenajare terenuri de agrement


Avand in vedere faptul ca in zilele de sarbatoare si de sfarsit de saptamana foarte multi cetateni doresc sa-si petreaca timpul in aer liber este necesara crearea unor zone care sa aiba utilitatile si facilitatile necesare pentru acest lucru.
Consideram ca se pot amenaja asemenea zone in urmatoarele locatii:

Padurea Lacu Sarat -Centura -Soseaua Buzaului,
Padurea Lacu Sarat -Soseaua Buzaului,
Padurea Lacu Sarat - Soseaua Vizirului,
Malul Dunarii - Zona Chiscani.

Aceste zone pot fi amenajate foarte usor prin asigurarea unor perimetre care sa fie dotate cu locuri pentru gratar si un minim de utilitati respectiv grupuri sanitare si apa curenta .
Bineinteles ca se pot oferi si alte facilitati - puncte de vanzare pentru produse necesare petrecerii timpului in aer liber.
Investitia necesara pentru amenajarea unor asemenea locatii nu depaseste 100.000-150.000 lei, care pot proveni din surse private sau asocieri public-private.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro