Efectele pandemiei. Noile stații ale Braicar nu mai sunt atât de ”inteligente” cum ar fi trebuit să fie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Efectele pandemiei. Noile stații ale Braicar nu mai sunt atât de ”inteligente” cum ar fi trebuit să fie

* echipamentele de afișare electronică și de conexiune la internet nu se mai cumpără deocamdată, pentru că nu mai sunt fonduri suficiente la bugetul Primăriei * până când vor veni vremuri mai bune, stațiile vor fi dotate, provizoriu, doar cu panouri clasice, pentru afișare de informații pe suport de hârtie * singurul echipament ”smart” din dotarea stațiilor rămâne momentan doar senzorul de lumină care va face ca panourile de iluminat de tip LED să se aprindă automat când vine seara

 

 

 

Stațiile de autobuz montate de Primărie de-a lungul Căii Călărașilor și Căii Galați nu sunt deocamdată atât de ”inteligente” cum s-a anunțat inițial, deoarece la bugetul local nu mai există fonduri pentru achiziționarea echipamentelor electronice de ultimă generație cu care ar fi trebuit dotate. Astfel, cele 18 stații ”smart” care au fost amplasate de la capătul liniei 4, din cartierul Viziru, până la capătul liniei 2 din cartierul Vidin, nu vor mai beneficia de panouri tip LCD pentru afișarea de reclame și alte informații, echipamente pentru conexiune la internet și panouri de afișaj pe LED pentru graficele mijloacelor de transport. În loc de toate acestea, vor fi montate deocamdată doar panouri clasice pentru afișaj pe suport de hârtie. Panourile vor fi dimensionate, totuși, în așa fel încât, pe viitor, când vor exista bani la buget pentru o astfel de investiție, să poată fi montate pe ele ecranele LCD de ultimă generație. Responsabilii municipalității ne-au declarat că, momentan, din cauza unor investiții de altă natură din această perioadă, nu mai există fonduri suficiente pentru achiziționarea echipamentelor electronice, acestea fiind mult prea scumpe pentru prioritățile actuale ale Primăriei.

Așadar, Brăila rămâne deocamdată doar cu cele 18 stații construite din materiale rezistente, pentru a face față actelor de vandalism. Acestea au fost amplasate pe poziție de firma brașoveană ”C.S.V. Infratech” SRL, în cadrul unui contract în valoare de 890.953 lei. În prezent, o firmă specializată în lucrări electrice, subcontractată de Infratech, face conexiunile stațiilor la rețeaua de electricitate. Toate cele 18 stații sunt dotate din fabricație cu panouri de iluminare LED și cu senzori de lumină, acestea pornind automat când se înserează. Primăria va recepționa cele 18 stații doar după ce acestea vor fi conectate la rețeaua electrică și după ce va fi refăcut corespunzător trotuarul din dreptul celor două stații din zona colegiului Murgoci, de pe Calea Călărașilor. Deocamdată, locul unde au fost amplasate stațiile respective este acoperit cu un strat de pietriș, pentru că repunerea pe poziție dalelor de piatră de mari dimensini cu care este pavat trotuarul s-a dovedit a fi o operațiune prea complicată pentru firma brașoveană. Aceasta a fost somată, totuși, de Primărie să facă finisajul corespunzător.

După montarea stațiilor pe poziție și conectarea acestora la rețeaua electrică, pasul doi ar fi fost încheierea unui contract cu o firmă care să livreze și să monteze echipamentele electronice care să facă din aceste spații de așteptare a autobuzelor niște stații ”inteligente”, cum există deja în multe alte orașe din lume și chiar din România. Cum însă nu au mai fost fonduri pentru așa ceva, stațiile vor fi dotate deocamdată cu câte două panouri clasice, pentru afișarea de mesaje pe suport de hârtie. Primăria a semnat un contract în acest sens cu firma ”Byblosart” SRL Târgu Jiu care, contra sumei de 83.300 lei, va fabrica și monta panourile în cauză. Deocamdată, firma din Târgu Jiu urmează să vină cu un model de panou, care trebuie făcut din materiale rezistente antivandalism și să aibă un aspect plăcut. Dacă modelul va fi pe placul responsabililor din Primărie, panourile vor fi fabricate și livrate în următoarele săptămâni.

Ca o compensare a lipsei echipamentelor electronice moderne cu care ar fi trebuit dotate stațiile ”smart”, vor fi montate, totuși, în apropierea a zece din cele 18 stații, panouri de afișaj a orelor de sosire a autobuzelor, în genul celor deja existente în stația de la Piața Concordia. Panourile în cauză sunt achiziționate de firma de transport local ”Braicar”, din bugetul propriu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro