Mergi la conţinutul principal

EFECTE BREXIT. Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, pledează pentru reformarea sistemului decizional la nivelul Uniunii Europene

Uniunea Europeană va trebui să aibă un "guvern în adevăratul sens" în locul actualei Comisii Europene, propune preşedintele PE, Martin Schulz, pledând pentru un Executiv UE care să fie responsabil în faţa unui parlament comunitar cu două camere, inclusiv una formată din deputaţi ai statelor membre.

Martin Schulz consideră că rezultatul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană trebuie să fie reformarea sistemului decizional la nivelul Blocului comunitar.

"Este necesar un guvern european în adevăratul sens", afirmă politicianul social-democrat german într-un articol de opinie scris pentru publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Acest guvern european va trebui să fie supus controlului unei structuri de genul actualului Parlament European şi unei noi camere parlamentare, alcătuită din reprezentanţi ai parlamentelor statelor membre", propune Martin Schulz.

"În acest fel, procesul decizional şi controlul politic la nivelul Uniunii Europene vor fi mai transparente", subliniază Schulz.

În acest fel, starea de nemulţumire faţă de Uniunea Europeană s-ar disipa, pentru că guvernul european ar fi rezultatul alegerii cetăţenilor.

În opinia preşedintelui PE, în momentul de faţă, problema este că cetăţenilor nu le este clar ce atribuţii au instituţiile comunitare, notând că, de multe ori, Uniunea Europeană este criticată pentru decizii abuzive ale guvernelor statelor membre. "Trebuie definit cu claritate ce pot face instituţiile europene în anumite domenii şi ce nu pot face. Uniunea Europeană nu trebuie să intervină în zone aflate sub reglementări de ordin naţional sau regional, ci trebuie să se concrentreze pe zonele de interes comun ale ţărilor europene", subliniază Schulz.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro