Mergi la conţinutul principal

Educație la fermă! Excursie inedită pentru “buburuzele” de la Școala “Mihai Eminescu”

* elevii clasei prgătitoare C au avut parte de o excursie ca-n povești la o fermă de animale * preț de câteva ore cei mici au avut ocazia să interacționeze cu  blândele necuvântătoare, aflând toate secretele vieții de fermier

 

După un an școlar plin de provocări și experiențe inedite, efortul și dăruirea “buburuzelor” clasei prgătitoare C din cadrul Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” au fost răsplătite cu o inedită și plăcută excursie. Astfel, micuții absolvenți ai primului an de școală, alături de învățătoarea Monica Chiriță Cană, au plecat marți, 7 iunie, în prima lor “escapadă”, la“ Ferma de la Coadă”, situată în județul Brăila, lângă localitatea Movila Miresii.

Departe de agitația orașului și de ispita telefoanelor mobile ori a tabletelor, “Ferma de la Coadă le-a oferit micuților câteva ore de aer curat, liniște și, bineînțeles, activități specifice unei ferme de animale.

Excursia a început cu o întâmpinare călduroasă din partea gazdelor. Nerăbdători să vadă animăluțele și păsările, copiii au făcut cunoștință și au interacționat cu toate necuvântătoarele, de la ponei și iepurași, la găini și cocoși. Cei mici au putut chiar hrăni animalele, descoperind astfel mâncarea lor preferată. Nici cățelușii de la fermă nu au trecut neobservați, primind mângâierea caldă a copiilor.

Cum activitatea extrașcolară a avut și o importantă latură educativă, micuții curioși au asaltat gazdele cu întrebări, dornici să găsească răspunsuri la toate întrebările legate de blândele necuvântătoare ori de “misterioasa” viață la fermă. Iar gazdele le-au împărtășit cu bucurie din secretele vieții de fermier. Iar unul dintre aceste secrete este munca. Așa că cei mici au demonstrat că și ei sunt responsabili, neezitând să-i ajute pe cei mari la curățenie. După puterile și priceperea lor, copiii au pus mâna pe greble și alte unelte, făcând o curățenie “lună” în interiorul fermei.

Și cum munca trebuie recompensată, gazdele au pregătit micilor fermieri o gustare cu produse bio, obținute doar din propria activitate, descoperind gustul natural, autentic. Iar pentru că au fost harnici și au învățat lucruri noi, cei mici au fost răsfățați și cu o delicioasă prăjitură pregătită în casă.

“După această experiență, copiii au învățat ca viața la fermă înseamnă sănătate, bucurie, dar și responsabilitate. Au descoperit că natura este darnică doar atunci când este «tratată» cu dragoste și implicare”, a concluzionat învățătoarea Monica Chiriță Cană.

După așa o excursie perfectă, acum cei mici așteaptă cu nerăbdare surprizele pe care “doamna” le-a pregătit în perioada următoare, surprize menite să completeze setea de cunoaștere a viitorilor adulți.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro