Mergi la conţinutul principal

Educație antreprenorială în școlile brăilene! Pact încheiat între CONAF și ISJ

* Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) se implică activ în educația elevilor și va organiza în unitățile de învățământ din Brăila întâlniri prin care tinerii își vor dezvolta competențele antreprenoriale * primul eveniment va avea loc pe 27 mai, la Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”

 

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) se implică activ în educația elevilor, ca pilon de dezvoltare durabilă a societății românești. În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila se alătură instituțiilor statului care prioritizează educația antreprenorială pentru elevi, prin semnarea Pactului pentru Educație Antreprenorială inițiat de CONAF.

Acordul de colaborare a fost semnat în data de 12 mai 2022, de către prof dr. Cătălin Canciu, inspectorul general al Inspectoratului Județean Școlar Brăila, și de președintele CONAF Brăila, Daniela Cireașă. Pactul presupune susținerea dezvoltării competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor prin modalități noi și creative de predare și învățare, începând din școala gimnazială și continuând cu învățământul superior.

„În era calculatorului și a globalizării, tinerii trebuie să dețină un bagaj consistent teoretic și practic pentru viață și profesiune. De aceea, consider că educația antreprenorială are un rol important pe care trebuie să îl valorificăm la maximum, cu toții, în unitățile de învățământ din județul Brăila”, a afirmat prof. dr. Cătălin Canciu, inspector școlar general al ISJ Brăila.

Primul eveniment din cadrul acestui proiect de educație antreprenorială va avea loc pe 27 mai, la Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”.

”Îmi doresc pentru copiii noștri să beneficieze de educație antreprenorială pentru a fi pregătiți de inserție profesională ulterioară, fie ca antreprenori, fie ca intraprenori. Accesul la educația antreprenorială poate schimba perspectivele multora dintre ei și va aduce schimbări benefice și în piața muncii, viitorii antreprenori sau angajați beneficiind deja de cunoștințe pe care generația mea și-ar fi dorit să le aibă la debutul vieții profesionale. Tocmai de aceea, apreciez în mod deosebit deschiderea ISJ Brăila, prin persoana domnului inspector școlar general, Cătălin Canciu, de a semna acest acord care ne va permite să împărtășim informații despre antreprenoriat elevilor”, a precizat Daniela Cireașă, președintă CONAF Brăila.

Pactul pentru Educație Antreprenorială este cea mai amplă acțiune CONAF în direcția unui viitor antreprenorial sustenabil.

”Este esențial să conștientizăm importanța educației antreprenoriale și doar împreună cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării la nivel central și teritorial, vom reuși o construcție solidă, aplicată fiecărei regiuni. Educația copiilor noștri, în spirit antreprenorial, este cheia unei societăți sănătoase, aliniată la nevoile prezentului. Ne dorim ca acestei inițiative să ni se alăture cât mai multe inspectorate scolare din țară, susține Cristina Chiriac, președintele CONAF.

Trebuie precizat că acest proiect a luat naștere pe 10 decembrie 2019, atunci când Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), împreună cu Ministerul Educației și Cercetării (MEC), au semnat ”Acordul de Parteneriat – Pactul pentru Educație Antreprenorială” pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor și introducerea începând cu anul 2020, opțional, în școlile gimnaziale și de liceu, a orelor de antreprenoriat. Primul Acord de colaborare a fost semnat la Vâlcea, în iunie 2021.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro