Mergi la conţinutul principal

Editia a III-a a Festivalului International de Muzica Usoara "George Grigoriu"

Concursul International de Muzica Usoara "George Grigoriu" mai are numai opt zile pina cind va incepe. Deja sint in lucru elementele care vor alcatui noua scenografie semnata tot de tinara arhitecta Ina Isbasescu. Culoarea predominanta va fi turcoazul, iar ca element central va fi un hublou. Mai mult, directorul Centrului de Creatie, Maria Puscaciu, nu a dorit sa dezvaluie. De astazi va incepe asamblarea elementelor scenografiei pe scena din Casa Tineretului.
La aceasta a treia editie sint inscrisi 17 cadidati romani: Marius Balan, 19 ani din Pitesti, Gabriel Botezatu, 22 ani din Bucuresti, Tatiana Caisin, 16 ani din Braila, Loredana Cavasdan, 17 ani din Oradea, Catalina Ciobanu, 16 ani din Bucuresti, Florentina Ciuna, 18 ani din Bucuresti, Madalina Coca, 19 ani din Bucuresti, Kinga - Reka Farkas, 16 ani din Lupeni, Hunedoara, Magdalena Misescu, 17 ani din Pitesti, Manuela Nichita, 22 ani din Braila, Mares Pana, 20 ani din Ramnicu Sarat, Robert Popescu, 17 ani din Braila, Ana Maria Salistean, 15 ani din Pitesti, Camelia Stanciu, 16 ani din Calarasi, Rodica Tudor, 17 ani din Filipestii de Targ, Prahova, Alin Vaduva, 21 ani din Craiova, Beatrice Vladan, 16 ani din Brasov. De asemenea, au fost admisi si opt concurenti straini: Daniel Krastev, 18 ani - Bulgaria, Simona Jakubenaite, 22 ani - Lituania, Liza Milkovskaya, 16 ani - Rusia, Yulia Rutskaya, 25 ani - Republica Kirghizi, Adela Turkoane, 19 ani - Serbia, si Tatiana Danighevici, 17 ani, Angelica Vasilcov, 20 ani, Alexa (Olga Fesenco), 19 ani, toate trei din Republica Moldova.
Juriul va fi compus, ca si in anii trecuti, din personalitati ale muzicii usoare romanesti si reprezentanti ai administratiei: Anton Suteu - presedintele juriului, Temistocle Popa, Andreea Andrei, Titus Andrei, Horia Moculescu, Cornel Fugaru, Jolt Kerestely, Margareta Paslaru, Niculina Moisescu - vicepresedintele Consiliului Judetean, prof. Lucian Macedon si Anatol Roscovan din Chisinau.
In cele trei zile de concurs vor sustine recitaluri mai multi solisti cunoscuti si indragiti de braileni, alaturi de laureatii din anii trecuti. Pe 4 mai, vineri, va cinta Fuego, alaturi de care vor evolua laureatii Vlad Mirita si Nicoleta Floroni. In cea de-a doua zi de concurs, pe 5 mai, va cinta Mihai Constantinescu si Nico, iar in cea de-a treia zi o vom asculta pe Corina Chiriac.

Concurentii care nu vor fi prezenti la Gala decernarii premiilor vor fi descalificati

Toti candidatii au virste intre 16 si 29 de ani. Ei vor cinta live, acompaniati de Big band-ul Radiodifuziunii Romane, condus de Ionel Tudor. Preslectia concurentilor romani a avut loc la Studioul "Sile Dinicu" al Radiodifuziunii Romane. Concurentii straini au fost selectati pe baza a doua piese din repertoriul propiu trimise pe CD pe adresa Centrului de Creatie. Taxa de inscriere pentru concurentii romani este de 50 de lei, iar pentru cei straini este de 15 euro. Ordinea intrarii in concurs se va stabili prin tragere la sorti. Fiecare concurent va interpreta o piesa compusa de George Grigoriu si o piesa din repertoriul romanesc, pentru concurentii romani, sau din repertoriul propriu pentru concurentii straini.
Un element nou fata de regulamentul de anul trecut, concurentii care nu sint prezenti la Gala de decernare a premiilor sint descalificati. Era nevoie in regulamentul de concurs de aceasta precizare pentru ca anul trecut, un concurent care a obtinut un premiu important nu s-a prezentat sa-l ridice si nici nu a comunicat organizatorilor faptul ca pleaca din oras, astfel ca in momentul premierii s-a creat o situatie penibila si nu din vina organizatorilor. Cei 25 de concurenti se vor infrunta pentru: Trofeul "George Grigoriu" - un Volkswagen Passat argintiu, premiul I - 2.000 de dolari, premiul II - 1.300 de dolari, premiul III - 700 de dolari, premiul Uniunii Compozitorilor - 400 de dolari si trei mentiuni a cite 300 de dolari. Sumele sint impozabile. In cazul jurizarii unor concurenti de valoare egala vor putea fi acordate premii ex-aequo.
Organizatorii evenimentului sint Consiliul Judetean, Centrul de Creatie, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si Societatea Romana de Radiodifuziune.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu